Hlavní obsah

Vánoční dílny pro děti v Muzeu Brněnska

Novinky, Petra Svobodová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O víkendu 17. a 18. prosince hned ve dvou pobočkách Muzea Brněnska proběhnou vánoční dílny pro děti. V sobotu v areálu brněnské Vily Löw-Beer, v neděli v Muzeu ve Šlapanicích.

Foto: Petra Svobodová

Ilustrační foto k dětským dílnám

Článek

V sobotu 17. prosince 2016 Vila Löw-Beer v Brně otevře výtvarné dílny pro rodiny s dětmi. Akce proběhne v galerii Celnice v zahradě vily od 13 do 17 hodin.

Průběh vánočních svátků v rodičovské vile Grety Tugendhatové, rozené Löw-Beerové je dnes zahalen rouškou tajemství. V našich výtvarných dílnách zjistíme něco o tom, jak probíhaly svátky za první republiky, a to nejen u Löw Beerů. 

Nejprve si vyrobíme Vánoční hvězdu – ozdobu na stromeček – a povíme si příběh Těsnohlídkova vánočního stromu. V další dílně Svátek světel se děti dozví základní informace o židovském svátku Chanuka a vytvoří z papíru tradiční svícen. Dílny jsou zdarma, rezervace není nutná. Nejvíce si je užijí děti od 4 let.

V galerii Celnice bude o tomto víkendu naposledy k vidění výstava Auta brněnských továrníků: Löw-Beer / Stiassni / Tugendhat o motorismu první poloviny 20. století na příkladu tří rodin textilních magnátů.

V neděli 18. prosince se uskuteční vánoční dílny pro rodiny s dětmi k výstavě Hurá do školy! Pod názvem Neznámé Vánoce. Přijďte si užít předvánoční atmosféru v Muzeu ve Šlapanicích.

Pan učitel z dávných dob bude dětem vyprávět o zapomenutých vánočních zvycích a společně si vyrobíme vánoční ozdůbky ze sušeného ovoce. V době od 14 do 17 hodin proběhnou tři tematické dílny: od 14.00 Panáček a panenka, od 15.00 Vánoční ozdůbka a konečně od 16.00 Vánoční stromeček. Se vstupenkou do muzea mohou děti navštívit dílny zdarma. Na dílny není nutné se předem objednat.  

Reklama

Výběr článků

Načítám