Hlavní obsah

Valašskomeziříčský Gulášfest nabídl přes třicet druhů gulášů

Novinky, Martin Močarník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako je tomu každý rok, i letos jste ve Valašském Meziříčí mohli narazit na Gulášfest, který probíhal od 17. do 19. července na místním fotbalovém stadiónu. Mezi nejzajímavější guláše patřil mufloní, vinařský nebo dokonce klokaní.

Foto: Martin Močarník

Na obrázku jeden z 30 gulášů, které jste mohli ochutnat, a to konkrétně kuřecí s drůbky.

Článek

Na letošním ročníku Valašskomeziříčského Gulášfestu jste mohli ochutnat přes 30 druhů guláše a poslechnout si známé skupiny jako Iné Kafe, Lake Malawi, Alkehol, Reflexy a spousta dalších. Ze zdravotních důvodů bohužel v sobotu nevystoupil Michal Hrůza. Místo něj zahrál Marek Ztracený. Moderování festivalu se zhostil herec Jirka Vymětal.

Na festivalu se konala spousta soutěží o ceny - Páteční klání o největšího jedlíka guláše, sobotní soutěž o nejlepší guláš, do které se mohli přihlásit amatérští i profesionální kuchaři - porota hodnotila vůni, barvu, konzistenci a chuť. 

Ochutnat jste mohli guláš srnčí, mufloní, mexický, ale také pštrosí, vinařský a dokonce i klokaní. Kromě guláše jste si mohli vychutnat, i když ne doslova i Lunapark s hromadou atrakcí, mezi hlavní z nich patří malá horská dráha, trať pro motokáry, pirátská loď atd.

Stánek na Gulášfestu mělo i Rádio Čas, které zdarma lidem rozdávalo retro limonádu s malinovou a citrónovou příchutí, které opravdu chutnaly jako tenkrát.

Pokud budete o příštích prázdninách hledat místo, kde se dobře pobavit a najíst, tak rozhodně neváhejte navštívit Gulášfest.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám