Hlavní obsah

Václav Horáček je novým předsedou městské organizace TOP 09 v Železném Brodě

Novinky, Martina Rambousková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý se 27. srpna 2013 uskutečnil sněm městské organizace TOP 09 Železný Brod. Novým předsedou se stal Václav Horáček. Místopředsedou byl zvolen Ota Petrák, který byl předsedou městské organizace TOP 09 Železný Brod předešlé dvouleté funkční období.

Foto: Martina Rambousková

Václav Horáček

Článek

Václav Horáček je politik a železnobrodský poslanec, od roku 1994 do 2010 byl starostou města Železný Brod, nyní je poslancem a členem klubu TOP 09 a Starostové. Byl zvolen ve volbách 2010 v Libereckém kraji, a to na kandidátce TOP 09 jako člen SLK. Je jedním ze spoluzakladatelů regionálního hnutí Starostové pro Liberecký kraj. Je předsedou Výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj a místopředseda klubu TOP 09 a Starostové. I nadále působí v zastupitelstvu města Železný Brod.

"Již delší dobu jsem uvažoval o tom, že budu usilovat o funkci předsedy městské organizace TOP 09 Železný Brod. Po všech událostech, kterých jsem byl svědkem v uplynulých týdnech a poté, co jsem si uvědomil, že TOP 09 společně se Starosty a nezávislými (tedy v Libereckém kraji Starostové pro Liberecký kraj) mohou být jedinou pravicovou alternativou k současnému nástupu nikoli levicové, ale autoritářské vlády, mne pochyby zcela opustily a o tento post jsem se úspěšně ucházel," sdělil Horáček.

"Z funkce předsedy městské organizace TOP 09 v Železném Brodě udělám vše pro to, aby lidé před volbami viděli, jaké alternativy pro svůj hlas mají a aby volili s klidem a rozumem. Tentokrát to totiž nebude volba o dalších čtyřech letech, ale půjde o mnohem více - o celý systém," dodal.

Městské organizace TOP 09 Železný Brod vznikla 21. června 2011. Momentálně má sedm členů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám