Hlavní obsah

V Uherčicích na Břeclavsku podruhé otevřou vinné sklepy

Novinky, Martin Kučera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hned 17 místních vinařů otevře v sobotu 28. května své vinné sklepy, aby se pochlubili víny z výjimečného ročníku 2015.

Foto: Libor Předešlý

Vinné sklepy v Uherčicích

Článek

Jak uvedl Libor Předešlý z pořádajícího Vinařského spolku, o vinaření je v obci zájem, a to hlavně u mladých vinařů, což jim mohou kdekteré okolní spolky závidět. 

Zájem se odráží nejen na stoupajícím počtu vzorků na místním koštu, ale i na kvalitě vín. Větší zájem o vinaření se projevil i na zvýšeném počtu otevřených sklepů. Oproti prvnímu ročníku se počet otevřených sklepů zvýšil o čtyři. Milovníci vína tak budou mít co dělat, pokud budou chtít ochutnat vína všech sedmnácti vinařů z Uherčic v čase akce od 13 - 19 hodin.

Kdo si bude chtít čas s vínem v Uherčicích prodloužit, může se po 19. hodině přesunout za kulturní dům, kde bude hrát cimbálová muzika Šatava.

„Jenom doufáme, že nám nezačne pršet přesně v čase zahájení akce jako v loňském roce. To jsme s obdivem pozorovali promoklé, ale spokojené návštěvníky. Věříme, že počasí nám tentokrát bude přát a milovníci dobrého vína si tak budou moci vychutnat akci bez deštníků,” řekl Libor Předešlý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám