Hlavní obsah

V Táboře odstartovala druhá polovina cyklo závodů pro děti Bikeclinic Cup 2015

Novinky, Iva Radostová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Táboře o víkendu odstartoval v pořadí už šestý závod cyklistické série pro děti od jednoho roku do šestnácti let. V této kolébce cyklokrosu čekala malé i větší závodníky trasa pro horská kola, na které mohli vyzkoušet své dovednosti a změřit své síly s ostatními cyklisty.

Foto: Barbora Klap

Bikeclinic Cup je závodem pro malé i větší cyklisty.

Článek

Pečlivě připravená trať přilákala více než 200 závodníků. „Okruh pro starší děti byl tentokrát mimořádně lákavý, protože téměř dvě třetiny z ní odpovídalo trati na mistrovství světa v cyklokrosu. Mladí cyklisté se s tím ale poprali velice dobře a bylo vidět, že ty, které jezdí pravidelně, dělají velké pokroky, které se právě v takovém terénu nejvíce zúročí,“ prozradila členka organizačního teamu Lucie Kecová

Bikeclinic Cup je závodem, který dává prostor všem, kteří si chtějí zajezdit na kole, ať už se jedná o ty nejmenší, kteří závodí na odrážedlech, nebo o ty starší, kteří na atraktivních tratích trénují své dovednosti a výdrž. Organizátoři myslí zároveň i na rodiče, pro které bývá vždy okolo poledne připraven speciální závod, na kterém si se svými ratolestmi prohodí role. Tentokrát se ho zúčastnilo na třicet nadšenců a měli možnost soutěžit o titul Senior Bikeclinic Cup, který je do programu závodu vložen nově a je vyhlašován jak v rámci jednotlivých závodů, tak celé série.

Tradičně je součástí závodů Bikeclinic Cup bohatý doprovodný program, který tentokrát obsahoval i divadelní vystoupení v podání spolku Mim. Představení s názvem Sousedská pohádka bylo příjemným zpestřením jinak sportovního dne, které přilákalo mnoho malých diváků.

Novinku obsahoval i Pětiboj Mr. Quixe, tradiční doprovodný závod Bikeclinic Cupu, ve kterém můžou mladí cyklisté otestovat své dovednosti na připravených překážkách. Kromě tratě s vysokým stoupáním, skoky a slalomem si mohli užít i netradiční odstartování přímo z vnitřku dodávky, ve které Mr. Quix své překážky na závody přiváží.

Další zastávka Bikeclinic Cupu se pod názvem DKNV Day uskuteční 16. srpna v Praze na Točné. Místní letiště ze své podstaty nabízí možnosti unikátního doprovodného programu – všichni návštěvníci si zde budou moci prohlédnout vystavená historická letadla.

Zároveň zde bude využito možnosti krásného zázemí s velkou fun zónou. Děti se mohou těšit na speciální část programu – vystoupení profesora Zlomtužky, mistra v malování čáry, pod jehož rukou se však na plátně ději podivné věci. 

Reklama

Výběr článků

Načítám