Hlavní obsah

V regionálním derby rozhodla větší zkušenost

Novinky, Marek Gerych

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V 7. kole 1. basketbalové ligy mužů nastoupil ostravský Snakes na hřišti opavské rezervy a tři čtvrtiny zápasu favoritovi statečně vzdoroval. V poslední periodě však opavští zúročili zkušenosti hráčů hrajících extraligu a nakonec zvítězili 91:78.

Foto: Marek Gerych
Článek

Divácky atraktivní duel byl specifický tím, že proti ostravským nastoupilo hned několik bývalých odchovanců Snakesu. Opavská rezerva se totiž opírá o hráče z extraligy, Bukovjana, Dragouna, Slavíka a Štěpánka, kteří všichni prošli Snakes akademií.

Ostravští basketbalisté vstupovali do tohoto zápasu v dobrém rozpoložení po posledním vyhraném utkání s družstvem Pardubic a od začátku hýřili sebevědomím. Soustředili se hlavně na agresivní hru na obou stranách hřiště a snažili se o odvážný a rychlý basketbal. Úlohy bránit ústředního rozehrávače Opavy Lukáše Bukovjana se zhostil na jedničku Tomáš Havlík, který jej celý zápas nepustil k jeho silné zbrani, střelbě z dlouhé vzdálenosti.

První poločas byl velmi bohatý na body na obou stranách, což se divákům muselo líbit. Střelecky držel hosty Tomáš Havlík, který zlobil soupeře hlavně z tříbodového oblouku (celkem 24 bodů, 4x 3 b.). Do poločasu se do hry zapojilo všech 12 hráčů Ostravy, což udrželo vysoké tempo hry. V poločase tak na ukazateli svítilo skóre 47:49 v prospěch Snakesu.

Do třetí čtvrtiny nastoupili hosté s odhodláním pokračovat v dobrém výkonu, ale soupeř byl bohužel proti. Projevila se větší zkušenost zvláště na rozehrávce, kde udělala Ostrava pár hloupých chyb a soupeř to trestal jednoduchými koši z rychlého protiútoku. Dvojice Dragoun - Kvapil nedopustila zvrat v utkání a svou zkušeností pohlídali domácím vítězství. Utkání skončilo v poměru 91:78 pro opavskou rezervu.

Trenér Patrik Smažák po zápase vyzdvihl výkon především Tomáše Havlíka za jeho výbornou obranu a také mladého Dominika Lukáče, který hraje na svůj věk velmi zkušeně a předvádí dobré výkony. 

V dalším utkání se Snakes představí na domácí palubovce proti orlům z Prostějova. Zápas se uskuteční 12. listopadu od 17 hodin na hale Plzeňská.

BK Snakes Ostrava

Havlík 24 b. Lukáč 13 b. Šiko 11 b. Jakel 9 b. Hošek 6 b. Horkel, Zikl, Smolka 4 b. Palát 3 b. Kurečka, Ploskonka, Robenek 0 b.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám