Hlavní obsah

V Praze proběhl křest nové knihy Obrazový průvodce MS ve fotbale 1930 – 2014

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Fotbalový trenér František Straka pokřtil ve čtvrtek 5. června v pražském obchodním centru Arkády novou knihu nazvanou Obrazový průvodce MS ve fotbale 1930 - 2014. Publikaci, která obsahuju nespočet ilustrací a karikatur s doprovodnými texty, vydalo nakladatelství Grada Publishing.

Foto: Ivana Roháčková

Kmotrem knihy byl fotbalový trenér František Straka.

Článek

Slavnostního křtu publikace, který uspořadalo knihkupectví Knihy Dobrovský ve spolupráci s nakladatelstvím Grada Publishing, se zúčastnili vedle autora českého textu Michala Steina také ředitel nakladatelství Milan Brunát a šéfredaktorka redakce sportu Ivana Kočí.

Autorem knihy je German Aczel, argentinský výtvarník a publicista, který žije už několik let v Mnichově. Jeho originálně ilustrované dějiny všech dosavadních světových šampionátů v kopané přinášejí ty nejdůležitější a nejzajímavější okamžiky jejich historie.

Třeba finálový gól Antonína Puče z roku 1934, zlatou trefu Helmutha Rahna z roku 1954, nezapomenutelný slalom Josefa Masopusta z Chile, „boží ruku“ Diega Maradony, plivanec Franka Rijkaarda po Rudim Völlerovi, nefotbalovou zákeřnou hlavičku Zinedina Zidaneho proti Marku Matterazzimu a mnoho dalších.

Nezaměnitelné karikatury nejznámějších hráčů fotbalové historie, senzační góly, úchvatné akce, rozporuplně okamžiky, statistiky, paradoxy, provázené poutavými příběhy z fotbalových utkání i zákulisí šampionátů – to vše najdete v této jedinečné obrázkové publikaci pro velké i malé fanoušky a fanynky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám