Hlavní obsah

V Praze 1 se rozsvítil stromek na Kampě, přišly tisíce lidí

Novinky, Marek Novák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na pražské Kampě se v pátek přesně v 17 hodin rozsvítil vánoční stromek. Na slavnostní odpočítání se přišli podívat místní i turisté, kteří si ceremoniál nadšeně natáčeli z Karlova mostu.

Foto: Marek Novák

Pohled na Kampu těsně po rozsvěcení stromku.

Článek

Bylo to jeho již páté „rozsvěcení“, přesto ho prý vánoční atmosféra vždy dojme. Starosta Prahy 1 Oldřich Lomecký přesně v pět hodin rozsvítil vánoční strom na Kampě. Asistovaly mu tisíce návštěvníků, kteří zároveň vzali útokem místní adventní trhy.

„Tradice rozsvěcení stromku je na Praze 1 velmi dlouhá, vždy přitom spolupracuji s místními spolky. Kromě zdobení stromku připravujeme i doprovodný program, instalaci betléma a různých dekorací,“ prozradil těsně po rozsvěcení stromku Lomecký.

Útulné náměstí na Kampě je v současné době zaplněno stánky, zboží jde poměrně dobře na odbyt. Podle samotných stánkařů je to dáno výběrem zboží, které radnice předem schvaluje. „Jsme rádi, když se k nám lidi vrací a neberou to jen jako atrakci pro turisty,“ říká Jana Kučerová, která ve svém stánku prodává dřevěné ozdoby na stromky.

Právě zdobení a osvětlení velkého stromu na Kampě bylo předmětem největšího očekávání, podle reakcí oslovených návštěvníků se letos výzdoba povedla. „Podle mě je decentní, což je dnes poměrně vzácné. Každý se snaží o to, aby toho na stromku bylo co nejvíce, až je to kýč. Takto se mi to líbí,“ zhodnotila červeno-zlaté zdobení Petra Chmelíková, která na Praze 1 podle svých slov bydlí 20 let a na rozsvěcení stromku chodí pravidelně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám