Hlavní obsah

V Plzni a okolí budou o víkendu burácet motory historických aut

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během víkendu 15.–17. srpna proběhne poslední ze série devíti letošních přehlídek historických automobilů Czech Hero Ride, které se konají na řadě atraktivních míst České republiky a doprovází je bohatý kulturní program určený nejen příznivcům motorismu.

Foto: Czech Hero Ride
Článek

Od pátku do neděle se stane Zámek Nebílovy, Plzeň, Dobřany, Hracholusky a další zajímavá místa plzeňského regionu zastávkami poslední letošní akce Czech Hero Ride 2014. Sedmý ročník Memoriálu F. A. Elsnera nabídne nejen soutěž historických vozidel a motocyklů, ale také celou řadu doprovodných akcí na atraktivních místech po její trase.

V pátek 15. srpna si milovníci veteránů prohlédnou historické vozy na Zámku Nebílovy. V sobotu od 9. hodiny vyjedou závodní posádky z Dobřan, aby odpoledne dorazily do cíle závodu na nádvoří Plzeňského pivovaru. V neděli 17. srpna potom veteráni vyrazí z Plzně přes Dobřany do Hracholusk nade Mží. Odpoledne se potom představí návštěvníkům železničního muzea v Bezdružicích.  Zde, i na ostatních zmíněných místech regionu, bude kromě přehlídky historických vozů připraven nostalgický fotokoutek, vystoupení swingové kapely, mnoho soutěží pro děti a stánek CzechTourismu s tipy na výlety do blízkého okolí. 

Akce zařazené do projektu Czech Hero Ride doprovází motto Auta, která mají příběh. „Jednotlivé rally mají totiž vždy své hlavní téma postavené na příběhu jednoho konkrétního vozu a historické nebo současné osobnosti. Konkrétní vůz a osoba nebo osoby jsou většinou úzce spjatí s regionem, ve kterém akce v rámci závodů probíhá, “ uvádí Rostislav Vondruška, generální ředitel agentury CzechTourism. Na Plzeňsku tak obdivovatelé veteránů poznají krásu legendární aerovky společně s příběhem nadšeného motoristického cestovatele, novináře a spisovatele Františka Alexandera Elsnera. Právě on se aktivně věnoval propagaci motorismu založením několika motoristických klubů a svými články v časopisu Motor Revue. Jako testovací jezdec procestoval právě vozem Aero 500 křížem krážem celou Evropu. Aerovka si tak po úspěšné dálkové jízdě získala přezdívku „malý vůz pro velké cesty“.

Vznik projektu Czech Hero Ride iniciovala loni agentura CzechTourism s cílem vytvořit prestižní mezinárodní projekt, který prochází napříč různými lokalitami, přispívá k rozvoji regionální turistiky a zvyšuje atraktivitu veteránských závodů nejen pro diváky, ale i pro samotné účastníky.

Více informací o této i dalších akcích naleznete na www.czechheroride.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám