Hlavní obsah

V Ostrově se konal 3. ročník Májové šipky

Novinky, Jan Mrenica

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V jedné z ostrovských pivnic se poslední květnový víkend pořádal již třetí ročník Májové šipky - Šipkový turnaj o putovní pohár starosty města Ostrov.

Foto: Jan Mrenica

Starosta města Ostrov osobně přišel na zahájení Májové šipky.

Článek

Minulý rok měl starosta Pavel Čekan velmi naplněný program, a proto se nemohl zúčastnit. Letos si však ve svém nabitém programu chvilku našel a přišel na zahájení turnaje osobně. Předal pár věcných cen, upomínkových předmětů a zhlédl několik vypjatých zápasů. Za to mu všichni zúčastnění moc děkují.

Májová šipka je jeden z velmi oblíbených ostrovských turnajů, na který jsou zváni takřka jen domácí hráči, a proto je počet účastníků oproti jiným turnajům nižší. O to lepší ceny jsou pak připraveny pro nejlepší šipkaře a šipkařky. Díky rostoucí oblibě šipek v našem městě, počet hráčů rok od roku lehce roste. Prvního ročníku se zúčastnilo 19 hráčů, druhého 21 hráčů a letos 23 hráčů. Finálové boje jsou tak náročnější a celkový vítěz musí opravdu projevit své kvality.

Na 4. místě se těsně pod stupni vítězů umístil Škodík Michal Zelenka, který prohrál 1:3 s pozdějším vítězem Zdeňkem Štěpánkem z teamu Družba Domino. Ten následně hladce porazil Štěpána Tunkiva z Ostrova 0:3, který se umístil na 3. místě.

Finálová dvojice tak měla složení František Hochmann a Zdeněk Štěpánek. Škodík Franta měl výhodu, že šel do finále neporažen. Zdeněk tak musel svého soupeře porazit dvakrát. Frantovi v závěru ale došly síly a naopak Zdeněk hrál zápas od zápasu lépe a lépe. Nakonec mu uštědřil celkem krutou porážku 6:1. Mohl se tak radovat z obhajoby putovního poháru, který mu po právu patří.

V turnaji startovalo i 5 žen a také 3 amatéři. Nejlepší z žen byla Veronika Štroblová, která úspěšně hájí barvy ženské ligy v ostrovské teamu Ranway Družba Ostrov. Amatérem byl vyhlášen Lukáš Maron. Předávala se i cena za nejvyšší zavření. Tuto cenu si nakonec s nejvyšším zavřeným číslem 114 odnesl organizátor a nestor Ostrovských šipek Jan Mrenica. Jediné „180“ bingo zápasu hodil František Hochmann.

Všichni zúčastnění, byli s podařenou akcí velmi spokojeni a náramně se bavili. Už teď se těší na další ročník, na který Vás všechny srdečně zveme.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám