Hlavní obsah

V Ostravě cvičili kynologové

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve dnech 10. až 12. srpna proběhlo v ostravské Dolní oblasti Vítkovic cvičení Skupiny kynologie IZS Městské policie Ostrava a Horské služby ČR z Krkonoš a Jizerských hor.

Foto: Tomáš Lach

Cvičení kynologů Městské policie Ostrava a Horské Služby

Článek

Činnost záchranářů a jejich čtyřnohých pomocníků byla zaměřena zejména na vyhledávání osob v sutinách a pod troskami zřícených budov. Cvičení probíhalo za denního světla i v noci.

Skupina kynologie IZS Městské policie Ostrava je při své činnosti provázána se složkami v rámci celého integrovaného záchranného systému. Významně tak přispívá k zajištění bezpečnosti obyvatel nejen města Ostravy, ale na vyžádání také spolupracuje se složkami IZS na celém území České republiky. Vzhledem k prokázané vysoké kvalitě připravenosti je skupina začleněna také v rámci speciální pomoci do USAR týmu HZS ČR. Tento tým působí i v zahraničí v rámci mezinárodních misí.

Kynologická brigáda HS ČR využívá záchranářských psů hlavně pro vyhledávání lidí z lavin. V posledních letech se však činnost kynologů HS nezaměřuje pouze na práci v lavinách, ale stále častěji se psů využívá i při pátrání po nezvěstných a zbloudilých turistech.

Celou akci zmapoval a zachytil Tomáš Lach, jehož video můžete shlédnout zde: http://www.youtube.com/watch?v=iMqGPSm_r7Q

Reklama

Výběr článků

Načítám