Hlavní obsah

V Muzeu papírových modelů si připomenou Den Země

Novinky, Martina Váňová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejsme tady sami! Takové je letošní téma Týdnu Země, programu pro školy v Muzeu papírových modelů v Polici nad Metují.

Foto: Martina Váňová
Článek

Den Země slaví víc než miliarda lidí ve 175 státech světa. Tento den se tak stal největším sekulárním svátkem, který slaví lidé společně na celé planetě bez ohledu na původ, víru či národnost. V Muzeu papírových modelů, v místě, kde papír ožívá, tento svátek slaví už po čtvrté. Školní i mimoškolní skupiny se mohou přihlásit na termín od 18. do 22. dubna.

První ročník proběhl s názvem Recy věci, seznamoval účastníky se slovem a významem ekologie. Další ročník nesl téma CHKO Broumovsko. V loňském roce program děti seznamoval s tématem Město a dopravní prostředky, který byl uspořádán ve spolupráci s firmou Betexa a Agglu.

V letošním roce školní i mimoškolní kolektivy muzeum zve na téma Nejsme tady sami!  Program je uzpůsoben věku skupiny a součástí návštěvy je prohlídka expozice a výstavy. Program vrcholí tvořením v papírové dílně.

A jaké téma bude v roce 2017? Máte chuť se zapojit? Své náměty nám můžete zaslat na email: info@mpmpm.cz nebo facebook do konce dubna. Vítězné téma od nás dostane dárkový balíček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám