Hlavní obsah

V Mníšku pod Brdy budou děti hledat ztracené princezny

Novinky, Jana Digrinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 4. června je v Mníšku pod Brdy ke Dni dětí připravený bohatý program na zámku i ve městě. Od 10 hodin je to prohlídka loutková pro rodiny s dětmi, od 14.00 hodin pohádkové putování za ztracenými princeznami nebo výstava panenek v zámecké galerii.

Foto: Jana Digrinová

Karkulka na Pohádkové cestě.

Článek

Ptáte se proč loutková prohlídka? Totiž, až si projdete krásně vybavené pokojíčky posledních majitelů Kastů, pochováte miminko a podíváte se na panenky a hračky, pozveme vás na krásnou podívanou, kterou vytvořily ruce akademické malířky z Řevnic Dagmar Renertové.

Čert, který drží v pařátech čtvrtou zámeckou věž, spící princezna Růžička, Neznámý princ, čarodějnice, anděl i Víla ze zámeckého rybníka. Třináct loutek v životní velikosti naprosto uchvacuje malé i velké návštěvníky.

Odpoledne od 14.00 hodin na nádvoří zámku potkáte krále a královnu. Jsou moc smutní. Ztratily se jim královské dcery. Možná je někdo unesl! Asi hodinové putování Mníškem plné úkolů pro vás připravila Oáza společně s dalšími spolky a sdruženími. Navštívíte čaroděje, vodníky, kouzelnou babičku, perníkovou chaloupku, peklo. Nebojte se - během cesty postupně objevíte kouzelné zaklínadlo a tím každý z vás zachrání naše ztracené princezny.

Na konci, na farské zahradě, vás čeká opékání špekáčků, malování a společná radost ze záchrany krásných královských dcer. Děti, přijďte netradičně oslavit svůj svátek. Zajděte na prohlídku panenek do zámecké galerie, poseďte si v zahradě nebo si dejte něco na zub v hospůdce Na kus řeči.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám