Hlavní obsah

V Mikulově se bude křtít "Dobrej ročník"

Novinky, Jitka Sobotková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mikulovské výtvarné sympozium „dílna“ patří téměř 20 let mezi respektované oborové události a jeho reprezentativním doplněním je i obsáhlý katalog, jehož vydání k 19. ročníku bude v galerii Konvent v sobotu 20. dubna od 17 hodin slavnostně pokřtěno za účasti kurátora a autorů obsažených děl.

Foto: archiv Město Mikulov
Článek

Díky „dílnám“ Mikulov spoluvytváří jednu z největších sbírek současného umění u nás – umělecká díla, která na sympoziu vzniknou, pak zůstávají v majetku města. V roce 2012 například byla předána do sbírky Města Mikulova díla v hodnotě 1 971 000 Kč.

„Velmi nás těší, že projekt sympozia získal v letošním grantovém řízení Ministerstva kultury ČR nejvyšší hodnocení ze všech předložených projektů. Tento fakt svědčí o tom, že se jedná o etablovanou a kladně hodnocenou akci mezi odbornou veřejností,“ uvedl Rostislav Koštial, starosta města Mikulova.

Vzniklý dokumentační katalog jako každoročně obsahuje reprodukce výtvarných děl vytvořených účastníky posledního ročníku sympozia a předaných do sbírky města. Knižní publikace obsahuje vedle úvodní stati kurátora rozhovory s jednotlivými autory a jejich životopisy. Kurátorem a autorem publikace je respektovaný kritik umění Martin Dostál.

Součástí křtu bude i promítání dokumentárního snímku z loňského ročníku.

„Na křest srdečně zveme všechny příznivce, kteří činnost výtvarných sympozií sledují a podporují. Chtěli bychom jim za to moc poděkovat. Těšíme se také na setkání s autorem publikace i autory děl,“ dodala Marcela Effenbergerová, předsedkyně občanského sdružení Společnost pro rozvoj Mikulovského výtvarného sympozia „dílna“.

Reklama

Výběr článků

Načítám