Hlavní obsah

V Krupce rozsvítili vánoční strom během tradičního jarmarku

Novinky, Rostislav Kadlec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední listopadový víkend letošního roku byl v mnoha městech i menších obcích ve znamení adventních trhů a rozsvícení vánočních stromů. Stejně tak tomu bylo také na Mariánském náměstí v Krupce, kde se na první adventní neděli konal každoroční vánoční jarmark spojený s doprovodným programem.

Foto: Archiv MěÚ Krupka

Vánoční jarmark v Krupce

Článek

„Srdečně vítám všechny děti, rodiče i ostatní občany našeho města. Přeji vám všem šťastné a veselé Vánoce,” řekl během slavnostního zahájení jarmarku starosta Krupky Zdeněk Matouš.

Přes nevyzpytatelné počasí, které přineslo déšť i sníh, se před krupským městským úřadem sešly celé rodiny i jednotlivci, aby okusili kouzlo přicházejících vánočních svátků, ochutnali tradiční pečivo nebo se zahřáli adventním „svařákem“. Kdo chtěl, mohl svým blízkým koupit drobné vánoční dárky nebo tradiční vánoční výzdobu a doplňky. Místní Klub důchodců Krupka nebo krupské základní školy a další organizace zde totiž vedle profesionálních obchodníků s rozličným zbožím či občerstvením nabízely ke koupi své výrobky.

Také letošní program vánočního jarmarku byl skutečně bohatý. Návštěvníci jarmarku, kteří se nenechali odradit rozmary počasí, byli odměněni divadelním představením souborů Bodlo a Bodlinka z Biskupského gymnázia, ZŠ a MŠ Bohosudov. Následovala pěvecká a hudební vystoupení dětí z místních mateřských a základních škol, základní umělecké školy, domu dětí a mládeže nebo z Dětského domova v Krupce. Děti po svém vystoupení dostaly za odměnu malé sladkosti a dětský adventní kalendář, aby na něm každý den viděly, jak se postupně blíží vánoční svátky.

Na vánoční jarmark již zavítal také Mikuláš v doprovodu anděla, jež následoval čert s pořádně velkým řetězem. Celý program byl ukončen již pod rouškou tmy, kdy na závěr vystoupení všech účinkujících a za pečlivého dohledu všech přítomných dětí byl rozsvícen vánoční strom.

„Rád bych poděkoval všem organizátorům z Kulturních zařízení města Krupka i všem ostatním, kteří přispěli k pěknému průběhu letošního jarmarku. Přeji všem obyvatelům města Krupka, především pak dětem, krásné Vánoce,” řekl během bohatého programu místostarosta Krupky Karel Rouček.

Vánoční strom bude před městským úřadem nejen během adventní doby, ale také celé vánoční období až do začátku roku 2016.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám