Hlavní obsah

V Klatovech si připomenou 170 let od narození Tomáše Garrigua Masaryka

Novinky, Hana Jakubčíková Sádlíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Masarykova základní škola Klatovy a Policie ČR – územní odbor Klatovy zvou veřejnost na vzpomínkový akt u příležitosti 170. výročí narození Tomáše Garrigua Masaryka, který proběhne ve čtvrtek 5. března.

Foto: ilustrační foto Masarykova ZŠ Klatovy

V Klatovech si připomenou 170 let od narození Tomáše Garrigua Masaryka.

Článek

Akce spojené se 170. výročím narození prvního československého prezidenta Tomáše Garrigua Masaryka odstartují 5. března, v předvečer Masarykových narozenin tuto událost připomene společenské setkání v Masarykově ZŠ v 11 hodin dopoledne, následně také u prezidentovy busty v 16 hodin v budově Policie České republiky, územní odbor Klatovy.

Ve středu 11. března v 18 hodin v refektáři jezuitské koleje pronesou svoji přednášku (TGM a F. X. Šalda) doc. PhDr. Jan Wiendl, Ph.D. a PaeDr. Luboš Merhaut, Csc., kteří představí dvě velké osobnosti přelomu 19. a 20. století, tedy Tomáše Garrigua Masaryka, F. X. Šaldu, jejich vzájemný vztah, jejich střetávání, a jistě dojde i na složité téma Hilsneriády, kterému se oba věnují.

V sobotu 21. března v 18 hodin v Café Jednorožec přednese PhDr. Radovan Lovčí (FF UK) svou přednášku pod názvem Alice Masaryková – dcera prezidenta.

„Jakousi třešinkou na pomyslném dortu bude ve čtvrtek 16. dubna v 18 hodin v refektáři jezuitské koleje přednáška spisovatele Pavla Kosatíka, který bude hovořit na velmi zajímavé téma, které sám nazval TGM pro XXI. století, tedy jakési zamyšlení nad odkazem prvního československého prezidenta,” pozval na akce spojené se 170. výročím narození prvního československého prezidenta Tomáše Garrigua Masaryka klatovský historik a učitel Mgr. Lukáš Kopecký.

Reklama

Výběr článků

Načítám