Hlavní obsah

V Kladně si lze půjčovat elektronické knihy

Novinky, Lenka Juračková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Středočeská vědecká knihovna v Kladně jako jedna z prvních knihoven zahájila půjčování elektronických knih.

Foto: Lenka Juračková

čtečky elektronických knih

Článek

Jedná se o zkušební projekt, při kterém knihovna ve spolupráci s portálem eReading.cz připravila pro své čtenáře půjčování e-knih. Propojením s katalogem eReadingu.cz budou mít čtenáři knihovny k zapůjčení na stovky titulů e-knih. Nemusí tak čekat, až se kniha v papírovém vydání vrátí na pulty knihovny a dávat si na knihu rezervaci, ale mohou si ji vypůjčit v elektronické verzi.

Elektronickou knihu je možné si vypůjčit na 21 dní, poté bude nečitelná. Čtenář může mít zároveň maximálně dvě výpůjčky e-knih. Výhodou je, že stejnou e-knihu si může vypůjčit více čtenářů současně. Výpůjčky jsou pro registrované čtenáře Středočeské vědecké knihovny v Kladně zdarma.

Vypůjčené e-knihy lze číst na čtečkách eReading.cz START 2/3 a v aplikacích pro chytré telefony a tablety s operačním systémem iOS a systémem Android a vypůjčit lze knihy, ke kterým má společnost eReading licenci na půjčování.

Podmínky uskutečnění e-výpůjčky:

• Čtenář musí mít ve svém knihovním kontu zadán platnou e-mailovou adresu.

• Čtenář musí mít ve svém knihovním kontu zadán platnou e-mailovou adresu. • Při výpůjčce se musí čtenář zaregistrovat na stránky eReading.cz, pokud tam již není registrovaný.

• Čtenář musí mít ve svém knihovním kontu zadán platnou e-mailovou adresu. • Při výpůjčce se musí čtenář zaregistrovat na stránky eReading.cz, pokud tam již není registrovaný. Registrace v eReading i výpůjčky prostřednictvím knihovního katalogu jsou bezplatné.

• Čtenář musí souhlasit s všeobecnými obchodními podmínkami eReading.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám