Hlavní obsah

V Karviné srazil automobil osmiletou dívku, její stav je kritický

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Záchranáři ve čtvrtek zasahovali u vážné dopravní nehody v Karviné na ulici Borovského, kde došlo ke střetu automobilu s teprve osmiletou dívkou.

Foto: ÚSZS MSK

Ilustrační foto

Článek

Posádka rychlé lékařské pomoci dorazila na místo během šesti minut. Dívka byla automobilem zachycena a odhozena. V okamžiku příjezdu záchranářů byla v bezvědomí. První pomoc se jí snažili poskytnout svědkové nehody.

"Zasahující lékař zjistil, že došlo k mnohočetným poraněním, a to v oblasti hlavy, hrudníku a břicha. Posádka malou pacientku zajistila krčním límcem, intubací dýchacích cest a zahájila umělou plicní ventilaci. Lékař provedl zavedení vstupu do kostní dřeně, kterým záchranáři začali podávat potřebné léky. Po naložení do sanitního vozu však došlo i k selhávání srdeční činnosti a posádka musela zahájit srdeční masáž, práci srdce se podařilo obnovit po pěti minutách," uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Dítě bylo vrtulníkem přepraveno do Fakultní nemocnice v Ostravě. V době předání byl její stav kritický.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám