Hlavní obsah

V Kadani se setkají absolventi nejstarší školy při oslavách jejího 210. výročí založení

Novinky, Tomáš Oršulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Gymnázium v Kadani slaví v sobotu 19. října 210 let od svého založení. Po úvodních akcích v podobě koncertu skupin spjatých s absolventy, vernisáži dvou výstav, představení knihy a předání cen nejlepším studentům, se první den víkendu otevře škola a přivítá své absolventy, studenty a přátele.

Foto: Tomáš Oršulák

Program oslav Gymnázia v Kadani

Článek

Gymnázium v Kadani slaví 210 let od svého založení. Škola s pohnutou minulostí, která neměla vždy jednoduchý život, se dožila úctyhodného věku.

Profesoři, zaměstnanci a studenti se rozhodli připomenout výročí školy tradiční akcí, kterou je den otevřených dveří nazvaný v letošním roce Minulost, současnost a budoucnost.

Škola se otevře v 9 hodin a zavře se až ve tři hodiny odpoledne, kdy se program přesune do kulturního zařízení Střelnice, kde bude od 16.00 hodin probíhat neformální posezení se spolužáky, přáteli a profesory.

Raritou letošních oslav je i horolezecká soutěž pro širokou veřejnost nazvaná Kadaňský pavouk. Soutěž se koná od 9 hodin ve velké tělocvičně gymnázia 

Z dalších zajímavých akcí je určitě dobré zhlédnout výstavu 3 absolventů, tradiční prezentaci maturitních tabel, Síň slávy, výstavu slavných osobností školy 19. a 20. století.

Akce se koná 19. října od 9 do 15 hodin v budově Gymnázia v Kadani a od 16 hodin v kulturním zařízení v Kadani.

Reklama

Výběr článků

Načítám