Hlavní obsah

V K21 ve Stupně je k vidění výstava Má vlast cestami proměn 2018

Novinky, Jaroslav Kreisinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek v 18 hodin byla zahájena v informačním centru K21 ve Stupně slavnostní vernisáží putovní výstava Má vlast cestami proměn 2018.

Foto: Jaroslav Kreisinger

Vernisáž putovní výstavy Má vlast cestami proměn 2018 v K21 ve Stupně

Článek

Úvodního slova se ujal starosta obce Miroslav Kroc, který poděkoval všem, kteří se podíleli na obnově Kříšské kapličky, která byla do projektu Má vlast cestami proměn obcí přihlášena. Zejména iniciátorovi obnovy Rudolfu Polákovi. Ten společně s dalšími nadšenci přišel v roce 2010 s nápadem, opětovně postavit v obci kapličku, která byla v roce 1984 zbořena. Společně se pustili do díla.

Na stavbě odpracovali nespočet hodin. V roce 2015 byla kaplička dostavěna. V prosinci 2016 posvětil kapličku, která je zasvěcena svaté Barboře a svatému Floriánu biskup plzeňský Mons. Tomáš Holub.

Zároveň na internetových stránkách pořadatele na adrese http://cestamipromen.cz/ probíhá hlasování veřejnosti, ve kterém mohou všichni kapličku podpořit.

Výstava je v informačním centru K21 k vidění každé úterý do 20. září.

Mimo to si návštěvníci prohlédnou další proměny v obci Břasy v posledních letech. Zhlédnou rekonstrukci spolkového domu Prokopcovna ve Stupně či revitalizaci bývalého průmyslového objektu Ultramarinka v Břasích, který se postupně mění ve volnočasovou zónu.

Projekt Má vlast cestami proměn má za cíl obnovu či rekonstrukci kulturních památek v obcích. V mnoha případech se podílí na jejich obnově místní občané, kterým není lhostejné zachování kulturních tradic ve svém okolí.

Reklama

Výběr článků

Načítám