Hlavní obsah

V holešovském zámku proběhla vernisáž výstavy květin

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český zahrádkářský svaz – základní organizace Holešov uspořádal ve spolupráci s Městským kulturním střediskem a dalšími organizacemi ČZS výstavu květin. Vernisáž této akce proběhla 9. srpna ve velkém sále holešovského zámku za účasti vedení města, zastupitelů a dalších hostů.

Foto: Robert Rohál

Na vernisáži nechyběl ani poslanec PSP ČR Josef Smýkal.

Článek

Mezi hosty na slavnostním otevření výstavy nechyběl ani poslanec PSP ČR Josef Smýkal. Úvodní slovo patřilo předsedkyni ZO ČSZ Vlastě Čablové, která přivítala návštěvníky výstavy, zrekapitulovala přípravu celé akce včetně činnosti zahrádkářů v Holešově a popřála všem pěkné zážitky.

Výstava představuje výpěstky členů ČZS a hlavním exponátem je mečík (Gladiolus L.). V České republice rostou ve volné přírodě dva druhy, kdežto v zahradách jsou pěstovány různé hybridy cizích druhů.

Tato velmi oblíbená rostlina patří mezi nejkrásnější a nejvděčnější  letní  květiny pro řez a široký sortiment odrůd poskytuje překrásné květy téměř všech barev a tvarů. I proto padla volba holešovských zahrádkářů na tuto rostlinu a vystavené exponáty vytvořily nádherné barevné spektrum zdůrazněné krásnými prostorami velkého sálu holešovského zámku.

Výstava - už jenom vzhledem k tomu, že jde o živé květiny - je jen třídenní, končí v neděli 11. srpna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám