Hlavní obsah

V Dobrušce se rozdávají dárky nejen na Štědrý den, ale i na Silvestra

Novinky, Dana Ehlová

Dárky od Ježíška jsou letos už všude rozbaleny, v Dobrušce se však ti nejmladší mohou těšit ještě na Silvestra. Na poslední den roku je ve městě opět připraven Silvestřík pro děti, během něhož se dárky také rozdávají.

Foto: město Dobruška (archiv)

V Dobrušce se rozdávají dárky na Štědrý den i na Silvestra.

Článek

Oblíbená akce s více než desetiletou tradicí vrcholí vždy ohňostrojem, který začíná úderem 18. hodiny a rozzáří nebe nad setmělým náměstím F. L. Věka.

Důvod dřívější „půlnoci“ je jednoduchý. V Dobrušce totiž slaví příchod nového roku nejdříve nejmenší obyvatelé a teprve po nich přijdou na řadu jejich rodiče a prarodiče.

Na vánočně vyzdobené pěší zóně náměstí si od 16.30 hodin děti zasoutěží v mnoha disciplínách. Pořadatelé je letos také vyzvali, aby si s sebou přinesly originální světýlko nebo lampión, a k tomu vzkazují: „Společně posvítíme republice pro štěstí do dalších 100 let.“ Majitelé nejpozoruhodnějších svítidel budou po zásluze odměněni.

Hudební část tentokrát proběhne v režii Maxíků.

Těsně před osmnáctou hodinou pak poslední den roku 2018 zaplněné centrum Dobrušky opět zahalí tma a na vteřinu přesně jako v asijském Bangkoku, na Jakartě nebo v Krasnojarsku rozzáří nebe několikaminutový barevný ohňostroj.

Reklama

Výběr článků

Načítám