Hlavní obsah

V divadle Ta Fantastika proběhl vánoční koncert Mezinárodní konzervatoře Praha

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ta Fantastika v Karlově ulici, hned pár kroků od stejnojmenného mostu, pohostila třetí adventní víkend studenty 1. - 3. ročníku pražské Mezinárodní konzervatoře.

Foto: Petr Hejna
Článek

Škola, jejímž ředitelem je JUDr. Emil Ščuka, má široký záběr studijních oborů - v sekci hudby jsou to krom klasických nástrojů, jako jsou housle, fagot nebo kontrabas, i méně obvyklé nástroje - např. cimbál nebo elektrická kytara. Obdobně je tomu u zpěvu, kde klasický zpěv doplňuje možnost studia popu, rockové opery nebo jazzu. Hudebně dramatické umění pak nabízí variantu herectví nebo muzikálu.

Právě studenti poslední jmenované specializace, tedy zájemci o muzikálové herectví,  se publiku představili minulou sobotu na pódiu pražské scény Ta Fantastika. Výběr písní i scéna byly povětšinou motivovány atmosférou blížících se svátků vánočních, ale nechyběly pochopitelně klasické muzikálové melodie, jako známá písnička Zpívat jako déšť z hollywoodského muzikálu Zpívání v dešti. Tu zazpíval Lukáš Ondruš. I domácí autoři nepřišli zkrátka, a to díky zařazení písničky dvojice Šlitr – Suchý Proč se lidi nemaj rádi v podání Barbory Selešiové. S vlastní skladbou Obrázky vystoupila Zdeňka Čermáková, tancem ji doprovázel Lukáš Vilt. Mnoho a mnoho dalších studentů potěšilo diváky v setmělém sále.

Závěrem studenti poděkovali pedagogům, kteří se na přípravě a průběhu akce podíleli. Svůj podíl na úspěchu měli mnozí, za všechny je nutno zmínit Gallu Macků, vedoucí muzikálového oddělení, režiséra a muzikálového zpěváka Lukáše Kumprichta, Hanu Talpovou a Janu Novákovou, lektorky zpěvu, Zdeňka Pileckého, vyučujícího step a improvizaci, Alici Kovářovou, odbornici na klasický tanec, na moderní tanec Michala Vlka a živě v některých číslech zpěváky na piano doprovázející korepetitory Kristinu Brachtlovou a Václava Tobrmana. Závěrečné slovo měl ředitel Ščuka. Podle bouřlivých potlesků během celého vystoupení bylo patrno, že několikaměsíční práce studentů i pedagogů nepřišla nazmar.

Zajímavostí školy je, že záštitu nad ní převzal Karel Gott a v početném kádru vyučujících na této škole nechybí jména známých muzikantů a herců, jako jsou Jiří Stivín, Emil Viklický, Otakar Brousek, Štěpán Žilka, Marcela Březinová, Richard Tesařík, Filip Gondolán, Dalibor Gondík, Gabriela Vránová nebo textař Michael Prostějovský.

Fotografie a video z koncertu zde http://www.transfernet1.wz.cz/advent.htm 

Reklama

Výběr článků

Načítám