Hlavní obsah

V cyklomaratonu Opel Handy Cyklo Maraton 2015 opět startuje ostravský tým

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tým s názvem OSTRAVA!!! se startovním číslem 18 se postaví v úterý 28. července na start čtyřdenního nonstop Opel Handy Cyklo Maratonu 2015 (OHCM) smíšených týmů napříč Českou a Slovenskou republikou. Soutěžící, kterých je prozatím přihlášeno 31, ujedou za 111 hodin 2222 kilometrů.

Foto: Zdroj MMO

Opel Handy Cyklo Maraton 2015. Družstvo s číslem 18 - " OSTRAVA !!!" připraveno pod vedením primátora města Ostravy Tomáše Macury.

Článek

Opel Cyklo Handy Maraton 2015 je zásadním sportovním projektem na integraci handicapovaných a nehandicapovaných lidí v jeden fungující tým. Autorem projektu a ředitelem již 3. ročníku, který se jel poprvé v roce 2013, je vozíčkář Heřman Volf, předseda občanského sdružení Cesta za snem.

Soutěže se zúčastňují týmy složené z osmi, čtyř a dvou členů. Na cestě se střídají.  Povinností je, že každý musí ujet nejméně 100 km. Na trase navštíví 24 kontrolních bodů, jež tvoří rehabilitační ústavy, spinální jednotky a speciální centra.

„Z Václavského náměstí v Praze vyrazí první z osmičlenného týmu po 12. hodině 28. července, aby si na trase přes Liberec, Pardubice, Dlouhé Stráně, Ostravu a dále Žilinu, Košice, Piešťany, Brno, České Budějovice a Teplice předávali štafetu zpět do Prahy,” informovala Andrea Vojkovská, tisková mluvčí ostravského magistrátu.

Akce má kromě sportovního také charitativní rozměr. V každém družstvu je jeden handicapovaný sportovec, který pojede s družstvem. Svou cestou ostravský tým č. 18 pod názvem OSTRAVA!!! pomůže studentovi střední školy Radkovi Naňákovi, který je v současné době v péči spinální jednotky Fakultní nemocnice Ostrava. Radek v září prožije motivační víkend s dalšími handicapovanými, kteří stejnou možnost dostanou díky dalším přihlášeným týmům.

„Novinkou letošního ročníku je Ostravská časovka družstev, kterou čtyři členové každého týmu absolvují ve středu 29. července mezi 6. a 18. hodinou. Družstva budou startovat na Prokešově náměstí u Nové radnice a pojedou přes Sokolskou třídu, ulici Muglinovskou, Bohumínskou, Frýdeckou a zpět na Prokešovo náměstí,” dodala Andrea Vojkovská.

Osmičlenný ostravský tým je složen ze zástupců města a cyklistů. Tvořit jej budou: primátor města Ostravy Tomáš Macura, náměstkyně primátora Kateřina Šebestová, zastupitel města Martin Štěpánek (jel i ročník 2014), Petr Šebesta, Jan Kulhavý, Radek Kluch, Tomáš Kráčalík a druhý na tandemu Tomáš Grygier. Partnery týmu OSTRAVA!!! jsou Kodekar Ostrava, Bikomatic Ostrava a Nutrend.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám