Hlavní obsah

V Bohumíně ocenili tzv. „pilíře školy“

Novinky, Lucie Balcarová

Už popatnácté oceňovali v minulých dnech v Bohumíně u příležitosti Dne učitelů školské pracovníky. Do letošního ročníku Bohumínského Ámose navrhly oceněné kantory přímo kolektivy jednotlivých škol.

Foto: Pavel Čempěl
Článek

Pedagogové si ze svých řad zvolili tzv. pilíře školy, tedy ty, kteří fungují jako stmelovací prvek a bez nichž by se škola neobešla. Z ocenění se letos radovalo v sále K3 Bohumín dvanáct kantorů jak ze základních, tak středních škol včetně základní umělecké školy a domu dětí a mládeže. Přesněji devět žen a tři muži.

Pilíři školy se stali Adam Piechowicz (ZŠ Beneše), Darina Ježíšková (ZŠ Bezručova), Kristina BortlíkováMilena Glacová (ZŠ Čs. armády), Jarmila Folterová a Helena Bienová (Masarykova ZŠ), Ivana Heiduková (ZŠ Pudlov) a Marie Samelová (ZŠ Skřečoň). Středoškolskými pilíři jsou Lešek Václavík (Střední škola Bohumín) a Jana Pastuchová (gymnázium Františka Živného).

Z volnočasových organizací se ocenění dočkali Radmila Danišová (ZUŠ Bohumín) a Jaroslav Kalous (DDM Fontána). Město kantory obdarovalo finanční odměnou a keramickým originálem z dílny Ludmily Měšťákové.

„Akcí Bohumínský Ámos každoročně děkujeme všem kantorům i nepedagogickým pracovníkům za jejich obětavou práci. Vážíme si toho, že spolu fungují a spolupracují jako jeden tým. To se nám dlouhodobě osvědčuje při rovnoměrném vytěžování škol i integraci dětí ze sociálně slabších rodin,“ uvedl místostarosta Bohumína Igor Bruzl. Na školské pracovníky čekal po oficiální části večera dárek v podobě promítání filmu Fotograf.

Každým rokem oceňují v Bohumíně pedagogy podle jiných kritérií. Anketa Bohumínský Ámos měla v minulosti motto „Nejlepší pedagog očima dětí“, kdy město odměňovalo kantory na základě příběhů dětí. Dva ročníky ankety byly věnovány jen učitelkám mateřských škol.

Před několika lety ocenilo město poprvé v historii ankety místo pedagogů uklízečky, kuchařky, ekonomky i školnice. Před třemi lety se anketa zaměřila na kantory, kteří propagovali nové vzdělávací programy. Předloni přišla na řadu oblast speciálního školství a vloni to byli naopak kantoři s praxí do patnácti let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám