Hlavní obsah

Úspěch sportovců iSK Vysočina v ikuželkách

Novinky, Stanislav Merunka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtvrtým závěrečným kolem ve Staré Pace skončil letošní ročník 1. ligy integrovaného závěsného kuželníku ČSOB Leasing Cup.

Foto: Stanislav Merunka

Předávání poháru za celkové 3. místo v celém ročníku ČSOB Leasing cupu družstvu Bubáků

Článek

V neděli 15. září se ve Staré Pace uskutečnilo 4. závěrečné kolo I. ligy závěsného integrovaného Kuželníku ČSOB Leasing cupu. Vzhledem k nepříznivým klimatickým podmínkám se turnaj nemohl uskutečnit ve venkovním prostředí, a proto byl přesunut do tělocvičny základní školy. Turnaje se opět účastnila dvě družstva sportovní jednotky iSK Vysočina - Bubáci a HSCVM.

Turnaj proběhl tradičním způsobem, kdy si každý odehrál nejprve 20 hodů do plného kuželníku, kdy se kuželky po každém hodu staví, následovalo 20 hodů dorážkových, kdy každý z hráčů hází, dokud neporazí všechny kuželky, po shození všech devíti kuželek se tyto opět postaví.

O vítězi 4. turnaje se rozhodovalo až v dorážkových hodech, kdy vítězné družstvo Slavíků z Liberce předvedlo maximální výkony a s celkovým počtem 425 kuželek zvítězilo. Družstvo Pačáků ze Staré Paky s počtem 417 kuželek rozhodlo o druhém místě posledním dorážkovým  hodem, kdy na třetí místo s počtem 416 kuželek odsunulo družstvo Bubáků. V turnaji se na 6. místě umístilo družstvo HSCVM s celkovým počtem 380 kuželek. 

V soutěži jednotlivců se z družstva Bubáků na 2. místě umístila Ilona Chládková s počtem 150 kuželek, na 4. místě Stanislav Merunka se 143 kuželkami, Standa Merunka ml. se 123 kuželkami na 20. místě a Jaroslav Polívka se 122 kuželkami na 21. místě z celkového počtu 59 hráčů. 

Při posledním turnaji podali všichni hráči maximální výkony a za celoroční snažení v integrovaném závěsném kuželníku si zaslouží velkou pochvalu. 

V celkovém pořadí celoroční soutěže se sportovci iSK Vysočina z družstva Bubáků hrající ve složení Ilona Chládková, St. Merunka ml., Jaroslav Polívka a St. Merunka umístili na celkovém třetím místě s celkovým počtem 1205 kuželek. Družstvo HSCM hrající ve složení Milan Bartůněk, Jan Coufal, Jiří Charvát a Petr Gottlieb se umístilo při své premiéře na celkovém 4. místě s celkovým počtem 1115 kuželek.

Na závěr je nutno poděkovat Kraji Vysočina, generálnímu partnerovi společnosti Maso Žďársko, stavebninám Střechokomplex s. r. o., Miloslavu Švomovi – Pila Radostín nad Oslavou a Servisu Oken za jejich podporu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám