Hlavní obsah

Unikátní výstava nabídne neobvyklý pohled na život Romů

Novinky, Tomáš Majliš

Na ostravském Výstavišti Černá louka bude možné od pondělí 5. listopadu navštívit výstavu s názvem I Romové jsou Boží. Vernisáž se uskuteční v 17.00 hodin v Klubu Ámos. Výstavu budou moci návštěvníci zhlédnout do 16. listopadu.

Foto: Jana Hajnová

Plakát výstavy "I Romové jsou Boží"

Článek

Výstava nabízí nevšední pohled na romskou komunitu formou fotografií z obyčejného života Romů na Slovensku, Bulharsku, Slovinsku a vyloučené lokality v Ostravě-Kunčičkách, kde vznikl nápad charitního střediska Horizont výstavu uskutečnit.

Fotografie byly pořízeny za účasti romské mládeže v jednotlivých zemích, mimo fotografií ze Slovenska, které budou prezentovány fotografem Jiřím Zerzoňem.

Výstava návštěvníkům nenabídne pouze fotografie, ale také výrobky, které budou v prvním týdnu výstavy prezentovány samotnými romskými tvůrci ze Slovenska a Romskou mládeží střediska Horizont a Vesničky Soužití.

Součástí výstavy bude také doprovodný program, který představí Romy formou přednášek a jež bude prolnut vystoupeními romských hudebních skupin. V průběhu trvání výstavy bude zároveň vznikat dokumentární film.

Výstavu je možno navštívit od pondělí 5. listopadu do pátku 16. listopadu v klubu Ámos na Výstavišti C. Otevřeno je ve všední dny vždy od 10.00 do 18.00 hodin. Vstup je zdarma.

Reklama

Výběr článků

Načítám