Hlavní obsah

Uničovští gymnazisté otvírají dveře mikulášskému jarmarku

Novinky, Aleš Langer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Studenti i kantoři Gymnázia Uničov chystají na pondělí 7. prosince mikulášský jarmark. Ten bude součástí dne otevřených dveří, při němž se škola představí budoucím zájemcům o studium i široké veřejnosti. Pro návštěvníky bude gymnázium otevřeno od 14 do 18 hodin.

Foto: Aleš Langer

Gymnázium působí v Uničově již 145 let

Článek

Škola se stopětačtyřicetiletou vzdělávací tradicí se stále proměňuje. V loňském roce prošla rozsáhlou rekonstrukcí zahrnující výměnu oken a zateplení fasády. Letošním návštěvníkům bude moci kromě řady moderně vybavených učeben předvést také zcela novou odbornou učebnu biologie.

Program dne bude tradičně bohatý. Vedle prezentací učeben, výukových pomůcek a projektů, na nichž škola participuje, čekají na návštěvníky nejrůznější chemické a fyzikální pokusy, zábavné rébusy a kvízy, hudební vystoupení školního orchestru či možnost zahrát si stolní tenis ve školní sportovní hale. V 16 hodin mohou zájemci o studium spolu se svými rodiči navštívit besedu se zástupci vedení školy.

Podstatnou součástí akce je také mikulášský jarmark. Studenti na něm nabídnou své drobné rukodělné výrobky, vánoční cukroví, ale také občerstvení v podobě nejrůznějších vlastnoručních kulinářských výtvorů. Chybět tentokrát nebude ani cukrová vata a punč.

Gymnázium v tento den navštíví také žáci základních škol uničovského mikroregionu, kteří se tu zúčastní recitační soutěže. Pro gymnazisty je určen Debatní pohár, na kterém studenti poměří své diskusní a argumentační schopnosti.

Uničovské gymnázium je všestranně vybaveno pro výuku všech vzdělávacích předmětů i výchov. Disponuje také moderní sportovní halou s horolezeckou stěnou, sálkem na aerobik a posilovnou. V příštím školním roce škola otevře po jedné třídě osmiletého i čtyřletého studia, je tedy připravena přijmout celkem 60 nových studentů.

Reklama

Výběr článků

Načítám