Hlavní obsah

Újezd u Brna zakázal na svém území podomní prodej

Novinky, Jana Kolářová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po vzoru dalších obcí v České republice se i Újezd u Brna rozhodl zakázat podomní prodej. V případě porušení hrozí pokuta až 200 000 Kč.

Článek

Radní z Újezdu u Brna vyslyšeli stížnosti místních obyvatel a na zasedání 25. února schválili nařízení, které zakazuje podomní prodej na celém území města. O tomto nařízení informuje na svých webových stránkách.

Dodržování nařízení budou kontrolovat přímo v terénu pověření zaměstnanci obce. Pokud přijdou na porušení od právnické osoby, hrozí jí pokuta ve výši až 200 000 Kč. V případě fyzické osoby jde o 30 000 Kč.

Zákaz podomního prodeje je v českých obcích v poslední době častý trend. Prodejci nezřídka využívají důvěřivosti starších občanů a lákají je na zdánlivě výhodné nabídky. Ovšem za podmínky, že podepíší smlouvu nebo nakoupí přímo ve dveřích.

Podomní prodejci již několik let nabízí také přechod k jiným dodavatelům elektrické energie nebo plynu. Často se neprávem vydávají za různé společnosti a lákají z lidí zákaznické smlouvy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám