Hlavní obsah

U Stříbrného jezera u Opavy změřili síly cyklisté všech věkových kategorií

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 30. září 2017 uspořádali členové týmu MTB CROSS.cz a sportovní kurzy.cz pod vedením ředitele závodu Jana Krejčíře velmi dobře připravený závod pro všechny věkové kategorie. Počasí závodníkům a pořadatelům přálo.

Foto: Josef Zajíc

Opava 30.9.2017 Stříbrné jezero. MTB Cross Breda & Weinstein . Start děvčat. A hned klacky...

Článek

Cyklistický závod MTB CROSS Breda & Weinstein podzim 2017 se konal v okolí Stříbrného jezera u Opavy a byl pořadateli zahájen v 10.15 závodem nejmladších kategorií devčat a chlapců v závodě na odrážedlech. Starší děti změřily síly na trati jeden kilometr dlouhé s tím, že je mohli doprovázet rodiče.

Po nich startovali již zkušení cyklisté ročníku narození 2011 - 2009. Jeli tři kola na poměrně náročné trati s přeskakováním dřevěných klád. Nejstarší mládež - mladší junioři - odjela pět kol. Ve 12.00 hodin bylo slavnostní vyhodnocení mládeže a začali se připravovat dospělí na hlavní závod.

Hlavní závod kategorie MASTERS mužů a žen ve věkových kategoriích 20, 30, 40, 50, 60+ let byl odstartován ve 13.30 hodin. Podle pravidel se závod na dvoukilometrovém, technicky velmi náročném okruhu jel na 60 minut a jedno kolo.

Pokud první závodník projede cíl v 60. a další minutě jede ještě jedno kolo a dalším závodníkům rozhodčí v cíli zvoní do posledního kola. V momentě když vítězný závodník projede cílem, další závodníci v pořadí již také končí. Mohou mít sice zdánlivě lepší čas, ale mají méně najetých celých kol.

„V Opavě na závodech jsem poprvé. Líbilo se mi to moc, ani jsem nevěřil, že to bude tak pěkné. Bylo fajn, že bylo hodně diváků, kteří stáli okolo celé trati a hnali mě dopředu. Tady vlastně nebyl žádný pořádný kopec, jenom pár prudkých stoupání a mnohdy ještě prudších klesání. Tím, že trať byla takhle členitá, nebylo kde si orazit, tedy odpočinout. Vlastně ani na tom úseku podél řeky Opavy, kde bylo vidět dopředu, jsem musel jet ostře, aby mě kluci nedojeli. Závod byl pěkný a záživný. Líbil se mi,” řekl v cíli absolutní vítěz Pavel Skalický.

Po vyhlášení a slosování tomboly začalo v 15.30 hodin vyhlášení výsledků.

Výsledky bez ohledu na věkové kategorie:

Ženy: 1. Nikola Bajgerová, Jablonec nad Nisou - 1:13,30.82, 2. Šárka Chmurová, MAX Cursor - 1:06,53, 3. Kristýna Havlická, Bike team sportovnikurzy.cz - 1:08,48 

Muži: 1. Pavel Skalický, Kolovna KM MTB team - 1:07,24.98, 2. Matěj Lasák, Max Cursor - 1:07,55.89, 3. Ondřej Zelený, Eleven Mercedes-Benz Mitas - 1:08,53.25

Hlavního závodu se zúčastnilo celkem 61 závodníků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám