Hlavní obsah

Tyrolská Zugspitz Arena má vše pro aktivní a zážitovou dovolenou

Novinky, Táňa Pikartová
Aktualizováno

Tyrolský region v blízkosti nejvyšší hory Německa je přívětivý pro pěší turisty, horské cyklisty, paraglidisty, horolezce i pro rodiny. Rozdává plnými hrstmi každému, kdo hledá odpočinek a zároveň si chce užít přírodu.

Foto: Tiroler Zugspitz Arena

Přesně tak to v Tyrolské Zugspitz Aréně vypadá. Ležíte na louce a koukáte na nebetyčné vrcholy.

Článek

Opáčko ze zeměpisu: Tyrolskou Zugspitz Arenu tvoří turistická střediska Ehrwald, Lermoos, Berwang, Bichlbach, Biberwier, Heiterwang am See, Lähn-Wengle a Namlos.Nachází se v blízkosti rakousko-německé hranice.

Kromě toho, že si tu návštěvníci užívají nenapodobitelnou tyrolskou atmosféru a svělou gastronomii, mají k spousty možností, jak a kde si užít pěší turistiku, vášniví lezci mohou vyzkoušet první lezecký kemp, cyklisté otevřené dráhy a cyklostezky kolem Lermoosu a Biberwieru a ti, kteří se rádi dívají z ptačí perspektivy si mohou vyzkoušet paragliding.

Tyrolská Zugspitz Arena uspokojí každého. Vždyť sto padesát pěších stezek různé obtížnosti už dává jedinečnou šanci si zdejší přírodu parádně užít. A to si ještě horští nadšenci mohou vybrat z nabídky místní horské školy z desítek klasických túr, nebo se rozhodnout, zda chtějí podniknout výpravu za vycházejícím nebo zapadajícím sluncem nebo putovat za bylinkami nebo orchidejemi.

Sportovním i rekreačním horolezcům se kolem Zugspitze otvírá hotový poklad. Jsou tu lezecké dráhy všech stupňů obtížnosti. Díky jižní poloze je horolezecká sezóna v Tyrolské Zugspitz Areně obzvlášť dlouhá. A když zrovna nesvítí sluníčko a prší jako o závod, nabídne jim střechu nad hlavou nová lezecká hala v Ehrwaldu.

Hvězdami letošní cyklosezóny jsou Blindseetrail, Grubigalmtrail, Skigasse, Barbarasteig a Rauhe-Gasse. Jedinečné přírodní zážitky si cyklisté vychutnávají například během jízdy k jezeru Heiterwanger See na úpatí vrcholů dvou i třítisícovek, milovníci extrémní horské cyklistiky a volného stylu najdou sportovní výzvy na překážkové dráze u Grubigsteinu v Lermoos.

Užít si svou jízdu snů mohou i milovníci elektrokol, pronajímá je sedm půjčoven a o dobití akumulátorů se postará třiáct výměnných stanic. Pro rodiny s dětmi jsou jedničkou slaňovací dobrodružství u vodopádů nebo zážitkové stezky Zugspitz am Gaisbach a Moosle’s Forscherpfad. Obzvlášť akční děti si s rodiči vybírají jízdy na raftech v Bichlbachu, na skluzavce na koupališti v Lermoosu nebo v Biberwieru na nejdelší letní sáňkařské dráze v Tyrolsku.

Tyrolskou Zugspitz Arénou bezpečně a se slevami provádí turisty jízdenka Z-Ticket, která je k dostání až do 1. listopadu s platností od 3 do 13 dnů. Její výhody jsou jednoznačné, například obsahují atraktivní volnou jízdu Tyrolskou horskou dráhou (Tiroler Zugspitzbahn), jízdu pěti dalšími lanovkami, zdarma je cestování všemi autobusy v regionu, umožňují i volný vstup do některých koupališť.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám