Hlavní obsah

Tým South Racing představil nový vůz pro Dakar 2018

Novinky, Jaroslav Blažek

V neděli 26. března se na Autodromu v Sosnové u České Lípy uskutečnil již třetí ročník Mogul Dakar Setkání a při této příležitosti tým South Racing představil nový vůz pro Dakar 2018.

Foto: Jaroslav Blažek

Rozhovor se Scottem Abrahamem

Článek

V nedělní odpoledne byl na vyvýšeném pódiu před tribunou „C“ poprvé v České republice oficiálně představen nový vůz Ford Ranger Dakar 2018 týmu South Racing.

Nejprve o týmu krátce pohovořil manažer týmu Scott Abraham z Jihoafrické republiky, který předtím působil také v týmech BMW a Toyota, a po něm moderátor představil hvězdu první velikosti z Barcelony Xaviera Ponse, který má za sebou dlouhou a úspěšnou kariéru soutěžního jezdce WRC a s Citroënem Xsara WRC závodil i po boku legendárního Sébastiena Loeba. Zde diváky seznámil s technickými parametry nového vozu.

Vůz pohání motor z Fordu Mustang V8 o obsahu pěti litrů s výkonem s omezovačem 360 až 380 koní. Výkon se možná nezdá tak velký, ale v dálkových soutěžích jde hlavně o výdrž motoru. Prostě je potřeba dojet až do cíle.

S tímto vozem již letos na soutěžích budou startovat také české posádky Tomáš Ouředníček – David Křípal a Petr Hozák – Marek Sýkora., které byly také představeny. Tento vůz by se měl objevit i na Rallye Dakar 2018. Cílem je, aby se s ním některá z posádek umístila mezi elitní pětkou.

Po představení vůz sjel z rampy a pod vedením zkušeného Xaviera Ponse objel prvních několik kol po okruhu. Další informace se zájemci mohli dozvědět ještě na druhé tiskovce přímo u stánku South Racing Teamu.

Reklama

Výběr článků

Načítám