Hlavní obsah

Týden plný Světlušek na Teplicku

Novinky, Jiří Michal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Místní skupina Českého Červeného kříže Novosedlice, Dubí a Proboštov (MS ČČK NDP) se již třetím rokem zapojila do sbírky Nadačního fondu Světluška. Letos měli členi MS ČČK NDP na pilno, během tří dní sbírali peníze na dobrou věc ve třech severočeských městech.

Foto: Jiří Michal

Tým světlušek MS ČČK NDP

Článek

Pro objasnění, Světluška je dlouhodobý projekt Nadačního fondu Českého rozhlasu založený na solidaritě a dobré vůli lidí, kteří se rozhodli darovat nevidomým trochu světla. Světluška pomáhá dětem a dospělým s těžkým zrakovým postižením. Je oporou pro ty, které nelehký životní osud postavil před každodenní výzvu: znovu a znovu se učit životu ve tmě - bez pomoci jednoho z nejdůležitějších lidských smyslů. Světluška svítí od roku 2003. Do projektu se zatím zapojilo více než 80 000 dobrovolníků a miliony dárců. 

Dobrovolníkům z řad MS ČČK NDP letos výrazně pomohli mladí zdravotníci, kteří je doprovázeli a se sbírkou výrazně pomohli. V úterý 11.září navštívili dobrovolníci Ústí nad Labem, kde celé odpoledne strávili v centru města a započali sbírku. Tentokrát jste mohli přispět koupí píšťalky, náramku, tykadel nebo zubního kartáčku. Ve středu se přesunuli do Teplic, kde dostali povolení uspořádat sbírku v prostorách OC Galerie Teplice. Mohli jste je potkat ve stánku u infocentrum, nebo v okolí obchodního domu.

Také se jednalo o nejpovedenější den sbírky, dárců se našlo vysoké množství. Vzhledem k povedené středě, čekal ve čtvrtek dobrovolníky už jen doprodej propagačních předmětů v ulicích Novosedlic. Pro účely nadačního fondu se podařilo vybrat skoro neskutečných 24 913 Kč. Pro letošek je sice už konec sbírky, ale již teď se členi MS ČČK NDP a mladí zdravotníci těší na příští ročník.

Velký dík patří OC Galerie Teplice a ZŠ Novosedlice za pomoc při konání sbírky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám