Hlavní obsah

Turisté v Jeseníkách se mohou těšit na kvalitnější služby

Novinky, Tereza Schreiberová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sdružení Jeseníky přes hranici rozjíždí nový projekt vzdělávání pro pracovníky v cestovním ruchu. Workshopy sdružené pod názvem Jeseníky táhnou za jeden provaz nabídnou praktické informace a rady všem, kteří přichází s turisty do kontaktu nebo sami tvoří turistickou nabídku.

Foto: Ivo Netopil

Jeseníky čeká vzdělávací akce pro pracovníky v cestovním ruchu.

Článek

"Hlavním motem projektu je přinést do regionu skutečně praktické informace pro jasně dané okruhy zájemců. V rámci projektu se například počítá s pracovními skupinami pro zaměstnance informačních center nebo pro poskytovatele ubytovacích služeb. Na workshopech se pak bude řešit jen daná oblast, což jistě zvýší atraktivitu akcí," vysvětluje hlavní myšlenku projektu Jana Bachroňová, předsedkyně sdružení Jeseníky přes hranici.

Soustava vzdělávacích programů bude zahájena 10. prosince ve Vrbně pod Pradědem, kde proběhne setkání pracovníků informačních center Jeseníků a česko-polského příhraničí. "Kromě nových osobních a profesních vztahů si účastníci kurzu odnesou informace o připravovaných a realizovaných projektech v Jeseníkách, regionálních produktech, možnostech mediální podpory činnosti informačních center a další," doplňuje Bachroňová.

Přínosem projektu by mělo být zkvalitnění služeb poskytovaných turistům. V nabídce vzdělávacích akcí je například také jazykový kurz polštiny pro začátečníky, kde se zájemci naučí základům komunikace s polsky hovořícími turisty.

Projekt Jeseníky táhnou za jeden provaz, který je spolufinacován Evropskou unií z Fondu mikroprojektů Euroregionu Praděd, potrvá až do května příštího roku, kdy bude ukončen velkou regionální konferencí o turistice v Jeseníkách.

Reklama

Výběr článků

Načítám