Hlavní obsah

Tři králové zavítali na ostravskou radnici

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První lednové dny patří již tradičně Tříkrálové sbírce. Ve dnech od 1. do 14. ledna přicházejí malí i velcí koledníci do našich domů, institucí a ulic nejenom popřát, ale i nabídnout příležitost pomoci lidem v nouzi finančním darem.

Foto: Josef Zajíc

Tříkrálová sbírka 2015. Ostrava 5.1.2015. My Tři králové jdeme k Vám...

Článek

V pondělí 5. ledna ve 13 hodin zazněla před kanceláří primátora města Ostravy Ing. Tomáše Macury koleda Tří králů Kašpara, Melichara a Baltazara: My Tři králové jdeme k Vám, štěstí zdraví vinšujem Vám. Štěstí zdraví, dlouhá léta, my jsme k Vám přišli z daleka...

Primátor koledníkům poděkoval a přispěl do pokladničky Charity České republiky. Při odchodu na zárubně dveří kanceláře napsali K + M +B 2015  a tím stvrdili skutečnost, že "zde jsou dobří lidé..."

„Už pravidelně zhruba osm let dáváme dohromady skupinu lidí, kteří pracují ve vedení Charity Ostrava a Diecézní Charity Česká republika. Dnes byl Melicharem Mgr. Lukáš Curylo, ředitel Diecézní Charity Česká republika, Baltazarem Jindřich Čáp, vedoucí Domova pro seniory sv. Alžběty, a Kašpara ztělesnil Martin Pražák, ředitel Charity Ostrava. Navštěvujeme především lidi a instituce, se kterými po celý rok přicházíme do styku. V rámci Ostravy předpokládáme, že vybereme 1 400 000 Kč. Budeme vděčni všem, kteří přispějí,” konstatoval Martin Pražák.

Koledníci navštíví ještě Český rozhlas Ostrava, Krajský úřad, Domovy důchodců v Ostravě, Vesničku soužití, Arcelor Mittal Ostrava, Demos Trade, Dům sv. Alžběty, Městský úřad Svinov, Charitativní dům sv. Václava a další.

Finanční prostředky získané během Tříkrálové sbírky pomohou nejen v regionech, kde se peníze vybraly, ale také v zahraničí. Každá charita využije získané finanční prostředky podle záměrů schválených Tříkrálovou komisí Diecézní charity Ostravsko-Opavské. 

Většina záměrů se pro rok 2015 zaměřuje na podporu služeb pro seniory, nemocné a handicapované. Podpořeny budou také služby pro lidi bez domova a v materiální nouzi, stejně jako aktivity pro děti.

Definitivní výsledky koledování v ostravsko-opavské diecézi budou známy na začátku února. Výsledky Tříkrálové sbírky mohou občané sledovat na www.dchoo.charita.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám