Hlavní obsah

Tramvaje i metro: v Praze platí tradiční prázdninové výluky MHD

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opravy městské hromadné dopravy na velkých celcích byly tradičně naplánovány na léto. Prázdninový provoz MHD začal 2. července a skončí 27. srpna. Provoz je menší hlavně kvůli prázdninám.

Foto: Vratislav Konečný

Karlovo náměstí

Článek

Náhradní autobusová doprava

Největší rekonstrukce v Praze probíhají na tramvajové trati mezi Karlovým náměstím a náměstím I. P. Pavlova, kde jsou zavedeny dvě autobusové linky 22, X57. Rekonstrukce probíhá i na trase metra C.

Na stanicích, kde jezdily tramvaje, stojí informátoři DPP ve žlutých vestách připraveni cestujícím pomoci s informacemi o dopravě. Mají i přehledné mapky, další pokyny naleznete na velkých tabulích osiřelých stanic.

Od začátku července je výluka na “céčku“ v úseku Budějovická - Roztyly. Práce mají skončit 10. července, je tu zavedena náhradní autobusová doprava. Provoz metra má delší intervaly o jednu až dvě minuty.

Autobusové spoje jezdí ve většině případů podle prázdninového režimu. Prodlužují se intervaly u ranních linek ze šesti na sedm a půl minuty, odpolední ze 7,5 na 10 minut. Nejezdí školní linky 305, 343, 451 a 465.

Tramvaje nejedou

O prázdninách nejedou tramvajové linky 4, 6 a 13 a linka 16 pojede jen v trase Lehovec - Kotlářka. Na  linkách 3, 9, 17 a 22 se ve špičce prodlouží interval ze čtyř na pět minut, dopoledne z pěti na šest minut. U ostatních linek se prodlouží interval ve špičkách z 8 na 10 minut a dopoledne z 10 na 12 minut. Počítejte také s dalšími výlukami: Pod Jezerkou - Spořilov.

Od 2. do 11. července bude obousměrně přerušený provoz i v úseku I. P. Pavlova - Karlovo náměstí. Od 11. do 27. července pak dojde k obousměrnému přerušení provozu tramvají v úseku I. P. Pavlova - Náměstí Míru.  

Reklama

Výběr článků

Načítám