Hlavní obsah

Traktory a traktoristé míří do Přepych na 1. traktor den 

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vesnici roku Královéhradeckého kraje 2017 - Přepychy - zaplní 24. června traktory a traktoristé. Během akce nazvané 1. traktor den, kterou pořádá místní sbor dobrovolných hasičů, se tedy bude slovo traktor skloňovat ve všech pádech.

Foto: SDH Přepychy (archiv)

1. traktor den v Přepychách se koná 24. června.

Článek

Traktory a traktoristé se shromáždí na prostranství za fotbalovým hřištěm, běžně využívaným v rámci známých a hojně navštěvovaných Podorlických trhů. Na programu budou soutěže v jízdě zručnosti traktoristů a zemědělská výstava.  

Očekává se, že k představení a obdivu dorazí traktory nejen sériové výroby, ale i "produkty" domácí samovýroby, kterých je ve stodolách v kraji pod Orlickými horami zaparkováno jistě mnoho. Všechny stroje pak po 15. hodině absolvují společně spanilou jízdu po Přepychách a okolí.

Ještě předtím, v 11 hodin vypukne soutěž traktoristů v couvání vlastním traktorem se zapůjčeným dvouosým nebo jednoosým vlekem, což obnáší zacouvání do vytyčeného prostoru. Do akce se dostane také nakladač UNHZ500, s nímž "závodníci" budou muset přenést volně hozená polena na sebe do "komínu". Do boje o vítězné trofeje se právě v této soutěži mohou zapojit zájemci z řad návštěvníků.

A závěr? Po vyhlášení vítězů přijde na řadu "bratření" traktoristů i návštěvníků, tanec, hudba, zpěv.  

Reklama

Výběr článků

Načítám