Hlavní obsah

Totálně opilá a znečistěná žena nadýchala čtyři promile, měla u sebe malé dítě

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dostupný alkohol na každém kroku nabízí svody. Každý den jsou plné policejní svodky hlášeními o opilých řidičích mladistvých, někdy i rodičích s nezletilými dětmi. V úterý pražští strážníci řešili případ 40leté cizinky, opilé namol, u které pobíhala malá holčička. Žena nebyl schopna pohybu ani artikulace.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

Na ženu upozornil prodejce zeleniny u stanice metra Hůrka. 

Popíjela s bezdomovci

V úterý krátce po třetí hodině odpoledne se rozezněl na operačním středisku pražské městské policie telefon a oznamovatel upozornil na silně opilou ženu nedaleko stanice metra Hůrka, která má u sebe malé dítě. Pomočená žena seděla na zemi mezi odpadky, rozpuštěnou zmrzlinou, papírovými kapesníčky a kolem ní pobíhala malá holčička.

Jeden ze strážníků okamžitě vyrozuměl sociální pracovnici a věnoval se dítěti. Druhý člen hlídky se několikrát pokusil vyzvat ženu k předložení dokladů a podání vysvětlení. To se podařilo až na několikátý pokus. Čtyřicetiletá cizinka zvládla říci pouze: „Stalo se no …“

„Dechová zkouška se zdařila až na čtvrtý pokus. U ženy byly naměřeny téměř 4 promile. Oznamovatel hlídce sdělil, že dotyčnou pozoruje již od půl dvanácté. S místními bezdomovci popíjela alkohol, a to až do chvíle, kdy se nebyla schopna starat o dceru. Ta se po celou dobu pohybovala kolem matky, dokonce se prý pokusila žebrat o jídlo. Hlídka zjistila, že žena má ještě devítiletého syna, který se tou dobou nacházel ve škole, kam ho měla dojít vyzvednout. O obě děti se postaraly sociální pracovnice, které strážníci společně s dětmi převezli do specializovaného zařízení," informovala mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. 

Žena pro silnou opilost skončila ve zdravotnickém zařízení. O události byla vyrozuměna taktéž Policie ČR.

Reklama

Výběr článků

Načítám