Hlavní obsah

Tomáškova a Novákova hudební Skuteč začíná

Novinky, Matěj Zelinka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třináctý ročník festivalu, který do Skutče přitahuje stále větší pozornost laické i odborné veřejnosti, začíná už tuto neděli 28. února. Poté, co bude v 16 hodin oficiálně zahájen, rozezvučí se velkým sálem Kulturního klubu Skuteč vrcholné dílo české klasiky – Má vlast Bedřicha Smetany.

Foto: archiv Symfonického orchestru Českého rozhlasu

Symfonický orchestr Českého rozhlasu

Článek

Atmosféra bude o to slavnostnější, že uvedený hudební skvost zazní v podání Symfonického orchestru Českého rozhlasu pod vedením dirigenta Tomáše Braunera.

„Nedělní koncert je již dlouho zcela vyprodán. Očekáváme řadu vzácných návštěvníků z řad poslanců, senátorů a představitelů Pardubického kraje. Navíc přijede regionální televize, aby ze zahájení natočila reportáž, takže bude opravdu živo,“ uvedla k nedělnímu koncertu Lenka Frídlová z pořadatelského týmu.

Program festivalu je značně rozsáhlý, zahrnuje 13 koncertů a představení plus dva další pořady, které jsou určeny dětem, žákům základních škol a studentům místního gymnázia. V doprovodném programu je zařazena výstava grafiky Miloše Slámy, jejíž součástí jsou i portréty českých a italských hudebních skladatelů. Ty autor vytvořil společně s dalšími českými grafiky pro kalendář Památníku národního písemnictví Praha na rok 2016.

Až do 8. května, kdy bude letošní ročník ukončen, se návštěvníci z blízkého i dalekého okolí mohou těšit na operu, operetu, taneční muzikál, dva velké hudební projekty v prostorách zimního stadionu i další koncerty situované nejen do kulturního klubu, ale i do kostelů či muzea.

Reklama

Výběr článků

Načítám