Hlavní obsah

Tmavomodrý den přiblíží život nevidomých

Novinky, Jiří Smutný

Tyflocentrum Brno připravilo na čtvrtek 27. dubna od 13 do 17 hodin pro veřejnost Tmavomodrý den. Akce se koná v rámci 28. ročníku Mezinárodního hudebního festivalu zrakově postižených dětí a mládeže Tmavomodrý svět a uskuteční se pod sochou Jošta na koni na Moravském náměstí.

Foto: Jiří Smutný
Článek

Pořadatelé nabídnou veřejnosti vyzkoušet si na místě, jaké překážky musejí v každodenním životě překonávat slabozrací a nevidomí. Kdo bude mít odvahu, bude se moci projít poslepu centrem města jen tak s bílou holí v ruce nebo si namazat chleba či nalít šálek čaje bez možnosti zrakové kontroly.

Bude předveden počítač s hlasovým výstupem a telefon sloužící jako pomůcka pro nevidomé. Zájemci si mohou zkusit proniknout do čtení Braillova slepeckého písma.

Pod rukama nevidomých masérů bude možné zjistit, proč je při masážích stěžejním prvkem dotyk. Na místě lze získat poukaz na další masáž v některé z poboček Nevidomí maséři Brno s padesátiprocentní slevou.

V rámci doprovodného programu bude představena nová mobilní aplikace NowYouSee pro barvoslepé, kterou si zájemci budou moci stáhnout zadarmo do svého mobilu.

Reklama

Výběr článků

Načítám