Hlavní obsah

Tepličtí dorostenci na šampionátu ve stolním tenise družstev ostudu neudělali

Novinky, Milan Řehák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krajský svaz stolního tenisu Ústeckého kraje nominoval tým SKST Teplice na Mistrovství ČR družstev. Nominovaní Michal Mít, Dan Kadlec a Stanislav Čáp byli na turnaji nováčky a rozhodně ukázali, co umí a že je čas se začít koukat i na sever.

Foto: Milan Řehák

Dorostenci SKST Teplice. z leva Standa Čáp, Dan Kadlec, Michal Mít

Článek

Michal Mít potrápil špičku republikových hráčů a nebýt několika "prasátek" mohlo být o senzaci postaráno. Dan Kadlec a Standa Čáp se také se svým nasazením podíleli na úspěchu. Celkové 12. místo na prvním velkém turnaji nejlepších se ukazuje jako úspěch.

První prohra přišla s favorizovaným a nasazeným celkem z Hodonína, který byl vysoko nasazený. Chlapci z Teplic ale příliš respektu neměli a se silou soupeře se poprali se ctí. Mít nastoupil proti čtvrtému hráči republiky a jen o dva míčky v každém setu prohrál. Senzace turnaje byla na spadnutí, ale prokázaly se kvality soupeře.

Další zápas o 9. - 16. místo si již Tepličáci nenechali proklouznout a po výkonu, který ocenil i realizační tým soupeře a za který si vysloužili potlesk, zvítězili nad Humpolcem. Exceloval Mít, který nedovolil porážku, a Kadlec s Čápem jej následovali k postupu do bojů o 9. -12. místo.

V silnější čtyřce tepličtí dorostenci narazili na Sokol Plzeň, jen těsně prohráli a v dalším utkání s Union Plzeň již nováčci Kadlec a Čáp nestačili následovat Michalovo vítězství nad soupeřovou jedničkou. Přesto jak Kadlec, tak Čáp hráli výborný turnaj.

Krajský svaz se nepodílel na financování cesty z Teplic do Ostravy a neposkytl prostředky ani na ubytování hráčů, přesto je pro Teplice čest reprezentovat svůj kraj. Turnaj byl perfektně připravený.

Mít se připravuje na další kolo Mistrovství ČR dorostenců v jednotlivcích, kam odjede se svým kolegou Michalem Malým z TJ Březenecké. Michal Mít mezitím ještě absolvuje prestižní Turnaj Championships Linz 2017 společně s dalšími mládežníky Ústeckého kraje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám