Hlavní obsah

TEDxZlín jede "na plný plyn", místa jsou vyprodána

Novinky, Michaela Mitáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konference TEDxZlín hlásí vyprodáno. Devítka řečníků své inspirativní přednášky pronese už v sobotu 15. října v hotelu Baltaci Atrium ve Zlíně. Afterparty je přístupná i veřejnosti, videozáznamy budou online během listopadu. Mottem tohoto ročníku zlínské konference TEDx je „Na plný plyn“.

Foto: archiv TEDxZlín
Článek

Během sobotního odpoledne se na pódiu vystřídá devět řečníků. „Spojuje je to, že ať už ve své profesi nebo v nějaké jiné aktivitě “jedou na plný plyn. Hledali jsme osobnosti z nejrůznějších oblastí lidské činnosti, které mají co říct a dokáží publikum nadchnout a inspirovat,“ řekl jeden z organizátorů konference TEDxZlín, Jakub Jan Kučera.

Svou řeč pronese zpěvačka a závodnice Olga Lounová, která do Zlína na konferenci přijede rovnou z rallye. K tomuto tématu bude mít blízko také Jan Charouz – profesionální pilot formule, kuchař a podnikatel. Většího představování není potřeba ani u „showmena“ Kazmy.

Dále se představí Jiří Stodůlka – úspěšný zlínský podnikatel, zabývající se obnovitelnými zdroji, Marek Rosa – přední vývojář umělé inteligence, Petr Skondrojanis – HR expert. Pozvání přijal přední světový parazitolog Julius Lukeš nebo dvorní fotograf českého biatlonového týmu Petr Slavík.

Podrobné profily všech řečníků zde.

„Celá konference byla vyprodána během jediného večera, ale zájemci o setkání s řečníky z toho nemusejí být smutní. Od 20.00 hodin jsme pro ně připravili afterparty v atriu hotelu Baltaci, na kterou bude volný vstup,“ řekla za pořadatele Monika Zábojníková. „Z celé konference také pořizujeme videozáznam. Během listopadu ho umístíme na internet, takže o obsah přednášek nikdo nepřijde,“ dodala Monika Zábojníková.

A proč si organizátoři letos vybrali téma na plný plyn? „Maximum je fenomén, o kterém je třeba mluvit. A navíc jako tým věříme, že nastal čas začít ukazovat na lidi, kteří šli za svým snem. Takoví lidé jsou veřejnosti často skrytí, ale jejich příběhy by se daly vyprávět celé hodiny. Lidé, kteří se nebojí dělat věci na plný plyn, a vnímají maximální výkon ve všech jeho souvislostech, úskalích i neomezených možnostech. Myslíme si, že „myšlenky, které stojí za to šířit“ opravdu existují – a jen pokud se budou říkat nahlas, získají skutečnou váhu,“ řekl Jakub Jan Kučera.

Konference, které spadají pod licenci TED, se konají po celém světě. Jejich společným hlavním cílem je podporovat „myšlenky, které stojí za to šířit“ a zdomácněly i v Česku a na Slovensku. Ve Zlíně se na organizaci a přípravách podílí tým lidí, kteří mají společnou potřebu vrátit Zlínu vše dobré, co jim dal, šířit pozitivní myšlenky a mají společnou vizi uskutečnit akci, o které se bude ještě dlouho mluvit – a to nejen ve Zlíně.

Podrobnosti o konferenci

Reklama

Výběr článků

Načítám