Hlavní obsah

Technické služby v Opavě získaly významné ocenění za společenskou odpovědnost

Novinky, Tomáš Pika

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve Španělském sále Pražského hradu se udělovaly ceny nejlepším firmám a organizacím v programech Národní ceny kvality ČR a Národní ceny ČR za společenskou odpovědnost. Ceny nezískaly pouze velké a známé společnosti, ale také například Technické služby ze severomoravského města Opavy.

Foto: Archiv Martina Giráška

Martin Girášek byl jedním z těch, kteří významné ocenění převzali.

Článek

Ocenění za společenskou odpovědnost – Podnikáme odpovědně, v kategorii středních a malých firem převzal technický náměstek opavských Technických služeb Martin Girášek společně s ředitelem společnosti Janem Hazuchou.

Kategorie, ve které Technické služby uspěly, oceňuje především podnikatele, kterým je naprosto přirozené odpovědné chování a pozitivně tak ovlivňují ostatní organizace a především spotřebitele. Společenská odpovědnost firmy je v zájmu podniku samotného – zvyšuje totiž produktivitu práce, loajalitu zaměstnanců a přináší podniku dlouhodobou konkurenční úroveň.   

„Zisk tak významného ocenění mě samozřejmě velice potěšil. Moc si toho vážím a věřím, že to bude pro nás impuls do další práce. Jsme si v naší společnosti vědomi, že účast v těchto soutěžích je jen cesta, nikoli cíl,” uvedl náměstek technických služeb Martin Girášek.

Cíl naopak spatřuje v dobře odvedené práci pro veřejnost. A to nejen pro obyvatele města, ale také pro jeho návštěvníky. „Cílem je kvalitně, včas a efektivně konat službu veřejnosti. Tedy nejen našemu zřizovateli, kterým je město Opava, ale zejména pak občanům žijícím v našem městě. Získané ocenění je pro nás zavazující a jakási zpětná vazba, že jsme snad na správné cestě,“ řekl Girášek.

Slavnostní ceremoniál se konal ve Španělském sále Pražského hradu a účastnila se ho celá řada osobností. Nechyběl ani prezident republiky Miloš Zeman. „Celý večer měl opravdu slavnostní atmosféru, umocněnou skvělým pěveckým vystoupením mistra Štefana Margity. Už jen účast na tomto vyhlašování byl skvělý a nezapomenutelný zážitek,” dodal Girášek.

Technické služby Opava byly založeny městem Opava v prosinci 1995. Historicky byly služby odpovídající péči o město zřízeny již kolem roku 1900. Po řadě reorganizací byly v roce 1960 zřízeny Technické služby města Opavy a v této podobě pracovaly až do založení podniku Technické služby Opava s. r. o. Dnes mají devět provozoven, které zajišťují zprávu a údržbu města. Starají se rovněž o zajištění služeb pro občany a podnikatele Opavy.

Reklama

Výběr článků

Načítám