Hlavní obsah

Taneční extraliga disco dance se právě rozjíždí

Novinky, Lenka Hatlapatková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již v sobotu 10. listopadu se do Opavy sjedou nejlepší tanečníci disco dance z Čech i Moravy, kteří zde budou bojovat v prvním kole taneční extraligy. Opavskou víceúčelovou halu tak v sobotu doslova zaplaví stovky tanečníků v nádherných kostýmech a předvedou zde úžasné sportovní výkony.

Foto: Barbora Fišerová

Taneční extraliga je na startu.

Článek

Soutěžit se totiž bude v sólech, duetech a malých skupinách (maximálně sedm tanečníků), a to ve všech věkových kategoriích - mini, děti, junioři i dospělí. Začátek extraligy je plánován na zhruba 10.15 a tančit se bude až do pozdních večerních hodin.

Velmi silné zastoupení zde budou mít samozřejmě i Moravskoslezské kluby. Nejpočetnější skupina vyráží na první kolo extraligy z ostravského Akcentu, který patří v disco dance k nejúspěšnějším klubům v celé ČR. Přijedou ale také tanečníci z klubů DIDEDAnce Ostrava, TS Dancestyle sokol Moravská Ostrava, TŠ Dance4life Opava, HORIZONTY Havířov, TS NO COMMENT Staříč, TS ANAJ Orlová nebo DANCE NO.1. z Ostravy.

Všechny tyto kluby mají své favority v české taneční extralize disco dance. „Dcera se připravuje na taneční extraligu od začátku školního roku, trénuje sólo a duo a je to opravdu náročné, a to jak fyzicky, tak i finančně,“ uvedla maminka jedenáctileté Kateřiny z Ostravy, která se tanci věnuje už od sedmi let a do extraligy se jí podařilo se sólem i duetem probojovat v loňské sezóně.

Tanečníci na parketu tančí v rámci jednoho kola krátce po sobě dvakrát jednu minutu, aby však zvládli rychlé tempo udržet po celou dobu, musí mít skutečně dobrou fyzičku. Důležitý je navíc nejen samotný výkon tanečníků, ale i choreografie, kostým a celkový dojem. První kolo extraligy, které proběhne právě tento víkend, pořádá taneční škola Dance4life Opava. V neděli bude taneční liga pokračovat soutěží hip hopových tanečníků.

Letošní již šestý ročník taneční ligy pod křídly největší taneční organizace Czech Dance Organization byl zahájen koncem září zemskými koly Čech a Moravy, nyní tato soutěž vrcholí. Extraligové tanečníky čekají tři kola (v Opavě, Mostě a v Kostelci na Hané), v rámci nichž budou sbírat body do tanečního žebříčku. Po ukončení taneční ligy budou známy nominace jednotlivců, duet a malých skupin na MČR disco dance, freestyle, hip hop, electric boogie i street battle, která proběhnou závěrem ledna 2013. Vítězové MČR pak celý další rok ponesou nejen mistrovský titul, ale budou také delegováni organizací CDO, aby jako reprezentanti hájili barvy České republiky na mistrovstvích Evropy a světa.

HARMONOGRAM TANEČNÍ EXTRALIGY 2012/2013:

10. 11. DD - EX /1/ + ZL Morava /4/ Opava

11. 11. HH - EX /1/ + ZL Morava /4/ Opava

17. 11. DD, HH - ZL Čechy /4/ Praha

18. 11. STREET BATTLE /2/ Praha

24. 11. DD - EX /2/ + ZL Čechy /5/ Most

25. 11. HH - EX /2/ + ZL Čechy /5/ Most

12. 1. HH - EX /3/ + ZL Morava /5/ Kostelec na Hané

13. 1. DD -EX /3/ - ZL Morava /5/ Kostelec na Hané

26. 1. MČR HH + Electric boogie Jablonec nad Nisou

27. 1. MČR DD + Freestyle Jablonec nad Nisou

3. 2. MČR Street Battle + Break dance

Vysvětlivky: DD - disco dance, HH - hip hop, EX - extraliga, ZL - zemská liga, MČR - mistrovství České republiky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám