Hlavní obsah

Talentované děti si v plzeňské Techmanii vyzkouší fyzikální experimenty

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na závěr června připravilo plzeňské science centrum Techmania pro nadané děti řadu fyzikálních experimentů. Na programu jsou interakce s fyzikálními exponáty, hry s logikou nebo tvorba problémových úloh.

Foto: Techmania Science Center

Fyzika běžného dne proběhne v Techmanii od 24. do 26. června vždy od 8.00 do 16.00 hodin.

Článek

Ve dnech 24. až 26. června pořádá plzeňské science center Techmania pro talentované děti zdarma odpolední experimentování s fyzikou. Smyslem neformálně vzdělávacích aktivit je rozvíjet talent žáků základních a středních škol a jejich zájem o přírodovědné obory.

"Na závěr června zveme talentované školáky, aby si u nás pohráli s těmi aspekty fyziky, na které každý z nás narážíme den co den. Program nazvaný Fyzika běžného dne účastníkům hravým způsobem zprostředkuje principy základních fyzikálních jevů, které budou moci snadno pochopit díky interaktivním exponátům," uvedl tiskový mluvčí plzeňského science centra Tomáš Moravec.

Program ovšem není navzdory svému názvu postaven jen na fyzice: jeho nedílnou součástí budou i logické hry nebo tvorba a řešení problémových úloh. S pomocí nadaných lektorů, kteří se specializují na vývoj programů pro budoucí supermoderní 3D planetárium, také nahlédnou do zákulisí výroby 3D popularizačních snímků s astrofyzikální tématikou.

Seminář je nabízen zdarma pro ty žáky základních a středních škol, které ředitel jejich školy k účasti doporučí.

Kurz Fyzika běžného dne je jednou z aktivit nově otevřeného Střediska podpory nadání (SPONA), které při Techmanii funguje. V nejbližších týdnech nabídne talentovaným žákům základních a středních škol i další semináře, během nichž si budou moci např. vytvořit vlastní film nebo strávit originální příměstské tábory.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám