Hlavní obsah

Tajemná noc v Kalikovském mlýně

Novinky, Miloš Zikmund

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Romantický, letní a teplý večer lze prožít i návštěvou míst s dobrou hudbou a šikovnými lidmi. Kalikovský mlýn v Plzni již dávno semlel svoje poslední obilí. Od těch dob prožil několik změn. Dnes jsou budovy bývalého mlýna opravené. Místo přeměny zrna na mouku zde dnes sídlí několik firem a je zde i místo jak pro dobré jídlo, relaxaci tak i pro kulturní akce.

Foto: Miloš Zikmund

Hvězdy večera:Jana Marie Kateřina Korbelová /soprán/ a Iveta Kateřina I. Poslední /Alt/

Článek

Jedna a velice povedená se konala  29. 6. v pátek. Byl velice teplý večer a mnoho návštěvníků uvítalo možnost sledovat pod širým nebem 1. ročník „Music of the Night“ - Tajemná hudební noc v Kalikovském mlýně.  

Kdo čekal jen běžný koncert v parku za budovou mlýna, tak byl mile překvapen. Byl to přímo galavečer s možností velice dobrého občerstvení, na břehu řeky Mže byla vystavena výtvarná umělecká díla a velký zahradní altán se proměnil v jedinečné pódium. Na pódiu jako moderátor působil zkušený Roman Vojtek.

Romantickou atmosféru rozproudil balet

Hlavními hvězdami a současně spoluorganizátorkami celé akce se staly operní zpěvačky: Jana Marie Kateřina Korbelová /soprán/ a Iveta Kateřina I. Poslední /Alt/. Písně z oper, operet a muzikálů lahodily uším všem nadšeným přítomným. Pro zrakový vjem mimo perfektního osvícení doplněného hořícími loučemi se postarala i módní přehlídka, mimo jiné i svatebních šatů.

Romantickou atmosféru lehounce rozproudil balet mladých lidí pod vedením Petra Čejky. Krásná, mladá, ohebná těla tančící podle moderní hudby zaujala a tanečníci se radovali z velkého potlesku.                                                     

O závěr se postaralo půlnoční překvapení. Fantom mlýna a velký barevný ohňostroj. Lidé domů příliš nepospíchali. Byl to krásný letní večer a teplá již sobotní noc.

Hlavním městem kultury v roce 2015 se stala právě Plzeň. Přejme ji, také takový a ještě větší úspěch v tak náročném úkolu, který ji čeká.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám