Hlavní obsah

Swing zněl muzeem v Mladé Boleslavi

Novinky, Monika Čapková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V mladoboleslavském Škoda muzeu se v pátek 19. dubna uskutečnil veselý večer s veselými chlapíky a ještě veselejšími děvčaty. A podařilo se i zaplnit taneční parket a osvěžit si pár dobrých tanečních kroků.

Foto: Petr Prokorát
Článek

Veselými pány rozumějte výbornou kapelu Funny Fellows, která přijela až ze Slovenska, a moderátora Romana Fédera, který svými historkami a glosami bavil všechny přítomné. Řada z nich dorazila v dobovém oblečení 30. let, což bylo milým zpestřením svátečního večera v podkroví muzea.

O doprovodnou taneční stránku věci se postaral soubor Furiant z Malé Bělé, který tentokrát odložil kroje, a nastoupil na parket rovněž v oblečení patřícímu do začátku minulého století. Dámy byly dokonce stylově učesány, kdy jim hotová umělecká, až hravá, díla na hlavách vytvořila šikovná kadeřnice Petra Voláková. A veselí se neztrácelo ani z jejich rozesmátých tváří.

Nejprve se skupina představila s pásmem nazvaným Staropražští Pepíci a poté v cestování časem nemohl chybět ani charleston, který se k hitům, jenž hrála kapela výtečně hodil. Zrovna tak se kostýmy hodily ke starým automobilům vystavovaným právě ve Škoda muzeu. Návštěvu tedy vřele doporučujeme. 

S protagonisty večera se můžete v Mladé Boleslavi opět potkat v pátek 17. května při muzejní noci - Funny Fellows budou hrát a zpívat ve Škoda muzeum a Furiant pak tančit ve folklorním duchu na mladoboleslavském hradě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám