Hlavní obsah

Svoboda s Hendrychem 22. vítězi Poháru W-Sportu v šipkách

Novinky, Ondřej Vylíčil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poprvé v téměř pětadvacetileté historii šipkařských soutěží v severní části Královéhradecka zavítalo jedno z klání do hostince U Lávky v Havlovicích. Přesněji před tento čerstvě zrekonstruovaný stánek, protože hrací plocha vznikla venku pod pergolou.

Foto: Jiří Sobolík

Libor Svoboda s putovní trofejí Poháru W-Sportu

Článek

V bojových podmínkách - to když se hráčům do šipek občas opřel vítr - si nejlépe počínali Jitka Hofmanová a Dominik Štefl potažmo Ondřej Petera s Hynkem Dočekalem. Hofmanová kralovala Double Openu MSVČ žen, Štefl mužů a Petera s Dočekalem finálovému turnaji PWS dvojic. Pro oba "singlíře" to bylo premiérové prvenství v individuálním turnaji vyšší kategorie, když Hofmanová vylepšila své dosavadní osobní maximum v Double Openu o jednu, Štefl dokonce hned o čtyři pozice.

Svoboda s Hendrychem 22. vítězi Poháru W-Sportu

Doublové turnaje jednotlivců byly tentokráte tak trochu ve stínu turnaje dvojic. Ten byl totiž posledním ve 22. ročníku Poháru W-Sportu - tedy nesl přízvisko finálový - a po jeho skončení byly vyhodnoceny nejlepší páry jeho žebříčku.

I přesto, že ve finále spolu nestartovali, získali na možná nejstarší šipkařské putovní trofeji českých zemí místa pro svá jména Libor Svoboda a Daniel Hendrych. Jejich náskok před turnajem byl vysoký ne však nedostižitelný. Jejich největší pronásledovatelé ale pomyslnou vhozenou rukavici nesebrali, a z prvenství proto nechali radovat právě Svobodu s Hendrychem.

Druhou příčku žebříčku ukořistili vítězové finálového turnaje Petera s Dočekalem následováni bronzovým duem Jakub Plíšek, Jiří Meixner. Právě tito pánové živili dlouho naději na celkový triumf podobně jako manželé Saša a Zdeněk Kousalovi, kteří se nakonec museli spokojit až s místem čtvrtým. Přesto neodešli s prázdnou, protože se stali nejlepším mixovým párem sezóny. Saša byla odměněna hned dvakrát, to když si odnesla cenu i za nejlepší ženský pár žebříčku, kterou vybojovala se týmovou kolegyní Ivetou Zítkovou.

Pohár W-Sportu 2017/2018 je tedy minulostí. Nový však již brzy startuje konkrétně 1. září. Počínaje tímto datem se začne psát ročník s číslovkou 23, který vyvrcholí finálovým turnajem za rok opět o prázdninách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám