Hlavní obsah

Světoznámý tenorista José Cura nadchl ostravské publikum na jediném koncertu v ČR

Novinky, Dana Belušová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Světoznámý argentinský tenorista José Cura zavítal o víkendu do Ostravy, aby vystoupil na jediném letošním koncertu v České republice. Přechodným domovem se mu po dobu jeho návštěvy stal Clarion Congress Hotel Ostrava.

Foto: Clarion Congress Hotel Ostrava

Radim Beneš, ředitel Clarion Hotelu Ostrava, s José Curou.

Článek

Operního pěvce přivítalo v ostravské ČEZ Aréně na tři tisíce fanoušků, hostem jeho dvouapůlhodinového vystoupení byla talentovaná sopranistka Linda Ballová z Bratislavy, kterou si Cura pro svůj koncert osobně vybral.  Doprovodil jej pětasedmdesátičlenný orchestr opery Jihočeského divadla z Českých Budějovic pod vedením věhlasného argentinského dirigenta Maria De Rose.

Charizmatický tenor si získal publikum nejen svým zpěvem, ale také šarmem a bezprostředním vystupováním, závěrečné árii Nessum Dorma tleskali diváci ve stoje. Pěvec je známý svým energickým projevem na jevišti, při kterém stíhá kromě zpěvu i dirigovat orchestr, ostravskému publiku předvedl svou hru na kytaru. Ubytování slavnému pěvci a jeho týmu zajištoval po celé 2 dny Clarion Congress Hotel Ostrava, který se nachází několik desítek metrů od ČEZ Arény, kde se koncert uskutečnil.

„Návštěva Josého Cury potěšila všechny fanoušky vážné hudby, byl velmi milým hostem, jakékoliv hvězdné manýry mu byly cizí,” uvedl Radim Beneš, ředitel hotelu.

Hotel již v minulosti hostil řadu známých osobností kulturního i sportovního světa, například legendárního zpěváka skupiny Smokie Chrise Normana, české slavíky Lucii Bílou a Karla Gotta nebo olympijského šampiona ve sprintu Usaina Bolta.

Reklama

Výběr článků

Načítám