Hlavní obsah

Svatohorští gymnazisté ulovili Bobříka informatiky

Novinky, Tomáš Bílek

Studenti Gymnázia pod Svatou Horou tento rok opět úspěšně reprezentovali Příbram v národním kole předmětové soutěže Bobřík informatiky.

Foto: Tomáš Bílek

Úspěšní řešitelé z Gymnázia pod Svatou Horou v Příbrami

Článek

Nejlepších výsledků dosáhli v kategorii Kadet, kde se Nikola Hamáčková (2. A), Štěpán Jobek (2. A) a Johana Krčková (1. A) umístili mezi 5 procenty nejúspěšnějších řešitelů z více než 10 500 soutěžících.

Bobřík informatiky je soutěž zaměřená na rozvoj digitálních kompetencí a informatického myšlení žáků s otázkami zaměřenými na algoritmizaci, programování a logické myšlení. Svou obtížností odpovídá předmětovým olympiádám.

Bobřík informatiky probíhal v ČR v týdnu od 10. do 14. listopadu již po sedmé a je českou verzí mezinárodní soutěže Bebras. Soutěžní otázky v testech jsou čerpány z databáze úloh, které každoročně sestavují odborníci z univerzit, informatici a metodici, kteří připravují učitele informatiky, z více než 25 zemí ze tří světadílů. Otázky v letošním Bobříkovi tak byly např. z Japonska, Kanady, Francie nebo Švýcarska.

Je škoda, že v Příbrami bylo Gymnázium pod Svatou Horou jedinou školou, která se této soutěže zúčastnila. Osobně mohu tuto soutěž, která je pro základní i střední školy zdarma, všem příbramským školám doporučit. Poměřme společně své síly v 8. ročníku Bobříka informatiky v roce 2015. Bobru zdar!

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám